Antena Meniu Search
x

Controversă pe grila de start: tatăl lui Max Verstappen critică Red Bull. “Au aruncat puncte favorizându-l pe Perez”

Tatăl campionului mondial de Formula 1, Jos Verstappen, critică Red Bull pentru strategia de a-l favoriza pe Perez în detrimentul fiului său la Marele Premiu din Monaco.

de Redactia Observator

la 01.06.2022, 15:58

Sergio Perez a câştigat Marele Premiu de la Monaco
Tatăl lui Max Verstappen critică Red Bull. “Au aruncat puncte favorizându-l pe Perez” - Profimedia

10 puncte care îi erau cuvenite lui Max au fost, pur şi simplu, aruncate. După două abandonuri, avem nevoie de fiecare punct. Să nu uităm şi faptul că Ferrari are o maşină mai bună”, a declarat tatăl pilotului după cursa de la Monaco.

Max Verstappen a ocupat a treia poziţie a podiumului, în timp ce coechipierul său de la Red Bull, Sergio Perez, a căştigat prima sa cursă din sezon. Jos Verstappen consideră că strategia echipei de a-l prioritiza pe Perez a fost una greşită.

Strategie câştigătoare, însă nu în favoarea lui Verstappen

Deşi Red Bull a obţinut un rezultat bun, echipa nu a făcut nimic pentru a-l ajuta pe Max. Faptul că s-a clasat pe a treia poziţie se datorează greşelii de la boxe a celor de la Ferrari”, a mai declarat tatăl campionului mondial. Perez a înaintat până pe poziţia de lider al cursei după ce Red Bull a decis să fie trecut pe pneuri intermediare înaintea lui Verstappen, ceea ce l-a ajutat să îi depăşească ulterior pe Charles Leclerc şi Carlos Sainz.

Max Verstappen se află încă în fruntea clasamentului mondial de Formula 1. Oladezul are un avantaj de 9 puncte faţă de Leclerc, şi 15 faţă de coechipierul său, Perez. Următoarea cursă va avea loc în Baku, Azerbaijan, pe data de 12 iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Controversă pe grila de start: tatăl lui Max Verstappen critică Red Bull. “Au aruncat puncte favorizându-l pe Perez”