Antena Meniu Search
x

Copil mort, lovit de fulger, în timpul unui antrenament al unei echipe de fotbal din Bulgaria

Este doliu în fotbalul din Bulgaria, după ce un copil de 11 ani, elev al Academiei de Fotbal Dunav Ruse, a murit lovit de fulger în timpul unui antrenament desfăşurat miercuri seara.

de Redactia Observator

la 31.08.2023, 08:53

Copilul lovit de fulger a murit pe unul dintre terenurile Academiei Dunav Ruse
Copilul lovit de fulger a murit pe unul dintre terenurile Academiei Dunav Ruse - Facebook Dunav Ruse
  • Copilul mort la antrenamentul echipei de fotbal din Bulgaria avea doar 11 ani.

Echipa de fotbal Dunav Ruse evoluează în Liga a doua din Bulgaria, dar se consideră că are una dintre cele mai bune academii de fotbal din ţară. Chiar şi aşa, tragedia nu a ocolit academia respectivă.

Miercuri seara, în timpul unui antrenament al echipei de U12 a clubului, desfăşurat pe un teren artificial, un fulger a lovit în plin, punând la pământ mai mulţi copii. În ciuda intervenţiei prompte a echipajului medical, pentru unul dintre copii nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul. 

Un alt copil, de aceeaşi vârstă, a fost transportat în stare critică la spital, şansele de supravieţuire fiind minime. 

Conform BTA, Diyan Dimov, şeful clubului Dunav Ruse, a transmis condoleanţe familiei copilului decedat şi a precizat că speră ca al doilea copil să supravieţuiască, în ciuda prognosticului nefavorabil transmis de medici.

Pe acelaşi subiect

Autorităţile locale au demarat o anchetă pentru a se stabili cu exactitate dacă cineva poate fi tras la răspundere pentru tragedia produsă. Dimov a precizat că reprezentanţii clubului nu-şi pot explica ce s-a întâmplat.

Şeful clubului Dunav Ruse a transmis că membrii staff-ului sunt învăţaţi să trimită copiii la vestiare de la primele semne că ar urma o furtună. Totuşi, miercuri seara, deşi cerul era înnorat, la momentul producerii tragediei încă nu ar fi existat semne că ar urma într-adevăr o furtună.

Mai mult, Dimov susţine că suprafaţa de joc este încercuită de clădiri care au paratrăsnet, astfel că pune întreaga tragedie pe seama unui ghinion teribil.

Dunav Ruse, victorie cu AS Roma acum o jumătate de secol

Dunav Ruse activează, în acest moment, în Liga a doua din Bulgaria, ocupând locul 10 după trecerea a şapte etape. Gruparea antrenată de Martin Kovachev are nouă puncte, fiind la patru puncte de Yantra Gabrovo, ocupanta locului 3, loc care duce la barajul pentru promovarea în prima ligă din Bulgaria.

Dunav Ruse a activat timp de mai mulţi ani chiar şi în prima ligă din Bulgaria. A ocupat locul 4 în 1975 şi în 2017 şi a jucat finala Cupei Bulgariei în 1962, 0-3 cu Botev Plovdiv. Dunav Ruse a jucat chiar şi patru meciuri în cupele europene, reuşind inclusiv o victorie istorică, 1-0 cu AS Roma, în 1975.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Sport » Copil mort, lovit de fulger, în timpul unui antrenament al unei echipe de fotbal din Bulgaria