Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Corvinul Hunedoara, interzisă în Superligă în ciuda parcursului bun din cupele europene

Reprezentanţii clubului de fotbal Corvinul Hunedoara au fost înştiinţaţi că reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal au respins solicitarea lor ca echipa să beneficieze de dreptul de a promova în Superligă încă de la finalul sezonului 2024-2025.

de Redactia Observator

la 22.08.2024 , 14:43

Jucătorii de la Corvinul Hunedoara trebuie să mai joace pentru cel puţin două sezoane în liga a doua din România Jucătorii de la Corvinul Hunedoara trebuie să mai joace pentru cel puţin două sezoane în liga a doua din România - Profimedia

Corvinul Hunedoara, deţinătoarea Cupei României la fotbal, ar fi meritat să promoveze în Superligă, din punct de vedere sportiv, încă de la finalul sezonului 2023-2024. Totuşi, din cauza formei juridice în care era organizat clubul, Corvinul Hunedoara nu a primit undă verde pentru a evolua în prima ligă din România, deşi a putut evolua în cupele europene, ca deţinătoare a Cupei României la fotbal.

Cei de la Corvinul Hunedoara sperau să modifice lucrurile în acest sens, astfel încât la finalul sezonului 2024-2025 să aibă drept de a promova în Superligă, şi chiar obţinuseră un aviz favorabil din partea Departamentului Juridic al Federaţiei Române de Fotbal.

Totuşi, reprezentanţii cluburilor FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari şi FC Argeş au contestat avizul respectiv şi au susţinut că cei de la Corvinul Hunedoara nu au la dispoziţie timpul necesar pentru a schimba forma juridică în baza căreia este organizat clubul respectiv, iar în cele din urmă reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal le-au dat dreptate.

Articolul continuă după reclamă

Astfel, cei de la FRF au respins dreptul de promovare al celor de la Corvinul, echipă care, astfel, este obligată să mai joace încă cel puţin două sezoane în Liga a doua din România.

Pe acelaşi subiect

Mesajul transmis de cei de la Federaţia Română de Fotbal a fost următorul: 

"Corvinul a depus documentaţia necesară pentru schimbarea formei juridice. În urma analizei, Departamentul Juridic al FRF a emis un aviz favorabil, pe care l-a publicat pe site-ul oficial al federaţiei la data de 16 august 2024, constatând îndeplinirea cerinţelor cu privire la documentaţia depusă. În conformitate cu prevederile regulamentare aplicabile, mai multe cluburi din Liga 2 (FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari, FC Argeş) au depus contestaţii cu privire la avizul mai sus menţionat. Având în vedere situaţia specială în care se regăseşte clubul Corvinul, ca urmare a participării sale în competiţiile europene, precum şi din cauza imposibilităţii amânării mai multor jocuri ale acestuia din cadrul Ligii 2 (clubul având deja 3 meciuri amânate), Comitetul Executiv a constatat că, în ciuda faptului că actele prezentate de club sunt suficiente pentru a permite modificarea formei juridice, nu există un orizont de timp suficient pentru a se putea adopta o decizie ulterior soluţionării respectivelor contestaţii în instanţele sportive. Pentru toate cele de mai sus, Comitetul Executiv a decis respingerea cererii clubului".

În calitate de deţinătoare a Cupei României la fotbal, Corvinul Hunedoara a avut evoluţii bune şi foarte bune în UEFA Europa League şi UEFA Conference League, cu excepţia ultimului meci din turul III preliminar al UEFA Conference League, când, din lipsă de energie şi experienţă, Corvinul a capotat lamentabil pe terenul formaţiei FC Astana, 1-6.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Sport » Corvinul Hunedoara, interzisă în Superligă în ciuda parcursului bun din cupele europene