Antena Meniu Search
x

"Cupa Bolovanul" încheie sezonul de schi în Munţii Retezat (Video)

De 44 de ani, la fiecare început de mai, la 2 mii de metri altitudine, în Munţii Retezat, amatorii de sporturi pe pârtie se reunesc pentru a participa la Cupa Bolovanul. De 44 de ani aproape jumătate de secol.

de Redactia Observator

la 06.05.2019, 14:57

Vezi și

De 44 de ani, la fiecare început de mai, la 2 mii de metri altitudine, în Munţii Retezat, amatorii de sporturi pe pârtie se reunesc pentru a participa la Cupa Bolovanul. De 44 de ani aproape jumătate de secol. Nu vă gândiţi că e o competiţie în care este premiat cel care reuşeşte să cadă cel mai spectaculos. Nici pe departe. Se numeşte Cupa Bolovanul pentru că, la prima ediţie, nimeni nu s-a gândit să pregătească nişte trofee pentru câştigători. Aşa că s-au orientat rapid, la faţa locului. 

Concursul a avut loc la aproape o săptămână după cea mai mare sărbătoare a primăverii, Paştele. La 2000 de metri altitudine, pe o vale de sub vârful Peleguţa din Masivul Retezat, pârtia e numai bună pentru ultima aventură din acest sezon.

Provocarea constă în două probe destinate schiorilor cu experienţă: un slalom special şi o coborâre mai lungă.

Concurenţi de toate vârstele s-au înscris şi în acest an la Cupa Bolovanul. Pentru cei mai mulţi dintre ei e o tradiţie veche.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Denumirea inedită a competiţiei vine de la trofeul la fel de neaşteptat: un. bolovan pentru fiecare câştigător.

Povestea a pornit de la un grup de salvamontişti şi alpinişti veniţi la schi în Retezat, cu ocazia zilei de 1 Mai. Cum nu a existat un premiu stabilit dinainte, unul dintre participanţi a luat un bolovan dintr-un râu şi l-a decretat ca fiind trofeul învingătorului.

Concursul de ski este organizat aici, an de an, de salvamontiştii din Hunedoara, vestea se dă pe Internet, iar înscrierile se fac chiar la baza pârtiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » "Cupa Bolovanul" încheie sezonul de schi în Munţii Retezat (Video)