Antena Meniu Search
x

Video Cupa Mondială 2022 din Qatar. Cea mai scumpă Cupă Mondială din istorie: Qatar a cheltuit peste 200 de miliarde de dolari

Cu nouă zile înainte să înceapă Campionatul Mondial De Fotbal din Qatar, aeroportul din capitala Doha a deschis un nou terminal cu care vrea să mai închidă gura criticilor. O adevărată junglă a fost plantată sub acoperişurile de sticlă, iar o cascadă cade de la aproape 600 de metri înălţime.

de Redactia Observator

la 10.11.2022, 20:32

Vezi și

Qatar a fost criticat dur pentru că a impus un regim de lucru sclavagist muncitorilor străini chemaţi să ridice stadioane. Emirul le-a ignorat şi s-a concentrat pe superlativ. A cheltuit peste 200 de miliarde de dolari, ca să organizeze cea mai scumpă Cupă Mondială din istorie.

Fiecare stadion are un design unic şi cel puţin 40.000 de locuri

Aeroportul extins din Doha arată ca o grădină tropicală prin care poţi să rătăceşti ore în şir. 300 de copaci și peste 25.000 de plante aduse din păduri din întreaga lume se întind pe şase mii de metri pătraţi. Partea practică spune că noua aerogară va putea primi aproape 60 de milioane de pasageri. De la aeroport, suporterii veniţi la Campionatul Mondial de Fotbal vor fi duşi cu autobuzele la hoteluri. Străinii vor călători prin deşert până la complexul special amenajat pentru ei. În contrast cu opulenţa aeroportului, cazarea este.în containere individuale. 6.000 de astfel de „camere“ au fost amenajate pentru a găzdui una sau două persoane, cu toate facilităţile.

"După apartament și vile, complexul dedicat fanilor, reprezintă în jur de 24% din totalul rezervărilor", a declarat Omar al Jaber, şef de cazare. Complexul de containere din deşert se întinde pe 3 kilometri pătraţi. Turiştii cazaţi acolo au la dispoziţie un restaurant şi un magazin doar pentru ei. Containerele au primit în Qatar diverse utilizări. Unul dintre cele opt stadioane construite special pentru Cupa Mondială este compus din 974 de recipiente. Ideea a fost să poată fi demontat și reasamblat în altă parte la sfârşitul campionatului. Fiecare arenă are un design unic şi cel puţin 40.000 de locuri.

"A fost o decizie logică să proiectăm un stadion în stilul Gahfiya, deoarece terenul de fotbal are nevoie de protecţie, de umbră, dar şi de o anume identitate. Pălăria acoperă şi protejează capul, deci a fost logic să avem un astfel de stadion", a declarat Ibrahim M. Jaidah, arhitect stadion Al Thumama. În ciuda aspectului inovator cu care primeşte fotbaliştii şi suporterii, Qatar se arată a fi un stat poliţienesc. Autorităţile au anunţat că reporterii din străinătate nu au voie să să intervieveze localnici în casele lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Cupa Mondială 2022 din Qatar. Cea mai scumpă Cupă Mondială din istorie: Qatar a cheltuit peste 200 de miliarde de dolari