Antena Meniu Search
x

David Popovici, a doua victorie la trofeul Sette Colli. Românul triumfă și la 200 m liber

David Popovici a obținut duminică o nouă victorie remarcabilă la Trofeul Sette Colli, competiție de desfășurată la Roma. Popovici a reușit să câștige proba de 200 de metri liber, după ce s-a calificat în finală cu cel de-al patrulea timp, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 25.06.2023, 21:12

David Popovici, a doua victorie la trofeul Sette Colli. Românul triumfă și la 200 m liber
- Profimedia

În finală, tânărul înotător român a încheiat cursa în frunte, cu un timp notabil de 1:45,49 secunde. Această performanță se adaugă succesului din ziua precedentă, Când Popovici a obținut o victorie și în proba de 100 de metri liber, stabilind un nou record pentru competiție, cu un timp de 48,10 secunde. La finalul cursei, Popovici a subliniat faptul că pregătirea sa pentru Campionatele Mondiale de la Fukuoka decurge conform planului.

Următorul obiectiv este reprezentat de Campionatele Mondiale din Japonia

Duminică, campionul mondial și european a impresionat din nou în proba de 200 de metri liber, dominând seria preliminară, pe care a încheiat-o cu un timp de 1:47,99 secunde, clasându-se pe locul patru în runda de calificări semifinală. În finală, deși a concurat pe culoarul 6, a condus cursa de la început până la sfârșit, asigurându-și o victorie meritată cu un timp excelent de 1:45,49 secunde.

Pe podium, alături de Popovici, s-au clasat Thomas Dean din Marea Britanie (1:46,86 secunde) și Stefano Di Cola din Italia (1:46,90 secunde). Performanța lui David Popovici este cu mult sub cel mai bun timp personal pe care l-a obținut anterior la distanța de 200 de metri liber, și anume 1:42,97 secunde, timp cu care a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene din anul precedent, desfășurate tot în Roma.

În 2023, românul nu a reușit să coboare sub limita de 1:45 la această probă. Următorul obiectiv este reprezentat de Campionatele Mondiale din Japonia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » David Popovici, a doua victorie la trofeul Sette Colli. Românul triumfă și la 200 m liber