Antena Meniu Search
x

Barcelona - Valencia 1-0. Motivul pentru care Marc ter Stegen a jucat în negru

Barcelona - Valencia 1-0, duminică, în La Liga. Portarul Barcelonei, Marc-Andre ter Stegen, a ales să joace într-un echipament de culoare neagră, înlocuind clasicul său tricou verde.

de Redactia Observator

la 06.03.2023, 06:20

Marc ter Stegen
Barcelona - Valencia 1-0. Motivul pentru care Marc ter Stegen a jucat în negru - Profimedia

Catalanii s-au impus duminică cu 1-0 în fața Valenciei în La Liga, iar Ter Stegen a fost din nou titular în poarta liderului campionatului, pe Camp Nou.

De ce a jucat Marc ter Stegen în negru la meciul cu Valencia

Înaintea meciului, Ter Stegen a acceptat invitația de a purta un echipament negru pentru a-i aduce un omagiu legendarului portar al lui Athletic Bilbao, José Ángel Iribar.

Iribar a împlinit 80 de ani săptămâna aceasta, iar Athletic a invitat portarii din întreaga lume să marcheze ocazia într-un mod foarte special.

Pe acelaşi subiect

Cine este Jose Angel Iribar Kortajarena

Iribar a jucat pentru Athletic timp de 18 sezoane, înregistrând un număr record de 614 meciuri pentru club, și a jucat întotdeauna în negru în timpul carierei sale. Athletic a primit deja permisiunea ca ambii portari dintr-o partidă să poată purta aceeași culoare în acest weekend.

José Ángel Iribar Kortajarena (născut la 1 martie 1943), poreclit El Chopo, este un portar și manager de fotbal spaniol retras din activitate, potrivit Mediafax. După ce a jucat aproape în exclusivitate pentru Athletic Bilbao, a apărut în peste 600 de meciuri oficiale pentru acest club pe parcursul a 18 sezoane din La Liga, câștigând două titluri importante.

Iribar a reprezentat echipa națională a Spaniei la Cupa Națiunilor din 1964 și la Cupa Mondială din 1966, câștigând primul turneu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sport » Barcelona - Valencia 1-0. Motivul pentru care Marc ter Stegen a jucat în negru