Antena Meniu Search
x

Derby-ul Steaua-Rapid s-a transformat într-o bătălie generală. Femei şi copii au căzut la mijloc în lupta dintre jandarmi şi ultraşi

Scene extrem de violente, aseară pe Arena Naţională. A fost câmp de luptă la meciul mult aşteptat dintre Steaua şi Rapid.

Vezi și

Scene extrem de violente, aseară pe Arena Naţională. A fost câmp de luptă la meciul mult aşteptat dintre Steaua şi Rapid.  În haosul creat au intervenit jandarmii care au tras cu gaze lacrimogene în mulţime. Din nefericire, în mijlocul răfuielilor au fost prinşi foarte mulţi nevinovaţi, copii şi femei.  Cu toţii au inhalat gazul, iar o persoană s-a prăbuşit după un atac de panică. Meciul s-a încheiat cu un gust amar pentru iubitorii de spectacol sportiv, iar ultraşii violenţi au fost amendaţi.

Partida se întrerupe, iar mii de spectatori fug din tribune. Părinţii îşi iau copiii pentru a-i feri de gazul lacrimogen. Arena este aproape plină. 36.000 de oameni au venit la meciul dintre vechile rivale Steaua şi Rapid ca la o mare sărbătoare. 

Sub o ploaie de petarde şi fumigene, se creează o busculadă. Supoterii stelişti ar fi fost cei care au început scandalul. Crainicul a încercat să calmeze mulţimea. Însă, vocea lui era acoperită de ţipetele zecilor de mii de oameni. 

După scenele violente de la mijlocul primei reprize, mulţi spectatori nu s-au mai întors în tribune. 700 de jandarmi au intervenit în forţă cu tunuri lacrimogene, în timp ce fanii aruncau cu scaune. Lângă ultraşi se aflau însă zeci de femei şi copii. 

Jandarmii sunt acum acuzaţi pentru modul în care au acţionat. Aceştia admit că la mijloc au picat şi foarte mulţi spectatori paşnici. Georgian Enache, Jandarmerie: "Din cauza acestor huligani au fost persoane nevinovate afectate de acele substanţe." 

77 de suporteri au primit amenzi în cuantum total de aproape zece mii de euro, iar 57 dintre ei nu mai au voie să intre pe stadion timp de şase luni sau chiar un an. Este şi anchetă penală. 11 persoane sunt cercetate pentru folosirea materialelor pirotehnice. Organizatorul şi firma de securitate au primit sancţiuni în valoare de 5000 de lei fiecare pentru că spectatorii nu au fost în siguranţă pe stadion.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Derby-ul Steaua-Rapid s-a transformat într-o bătălie generală. Femei şi copii au căzut la mijloc în lupta dintre jandarmi şi ultraşi