Antena Meniu Search
x

Gheorghe Berceanu a murit. Fostul campion olimpic şi mondial la lupte avea 72 de ani

Fostul campion olimpic la lupte greco-romane Gheorghe Berceanu, supranumit ''Hercule de buzunar'', a încetat din viaţă la 72 de ani, au anunţat, marţi, CSA Steaua Bucureşti şi Federaţia Română de Lupte pe Facebook.

de Redactia Observator

la 30.08.2022, 16:22

Gheorghe Berceanu
Fostul mare sportiv Gheorghe Berceanu a încetat din viaţă - Facebook / Federaţia Română de Lupte

“Federaţia Română de Lupte îşi exprimă regretul faţă de pierderea uriaşă a celui care a scris o însemnată parte a istoriei luptelor româneşti. Sincere condoleanţe familiei şi apropiaţilor!”, a notat forul pe Facebook.

Gheorghe Berceanu a fost triplu campion european şi dublu campion mondial

Gheorghe Berceanu, născut în 1949, a început să practice luptele greco-romane la Clubul Electroputere din Craiova, sub îndrumarea antrenorului Ilie Marinescu, după care s-a transferat la clubul Steaua Bucuresti unde a fost legitimat până la retragerea din activitatea sportivă, relatează news.ro. În limitele categoriei 48 kg a cucerit opt titluri naţionale. A participat la două ediţii ale JO, în 1972, la Munchen, unde a cucerit titlul olimpic, şi în 1976, la Montreal, unde a obţinut medalia de argint. A fost triplu campion european, in 1970, 1972 si 1973 si dublu campion mondial, in 1969 si 1970.

''La Olimpiada de la Munchen '72, Gheorghe Berceanu cucerea titlul la greco-romane, cat. 48 de kg, spulberându-şi toţi adversarii. Inima 'uriaşului' luptător a încetat să mai bată la doar 72 de ani. Gheorghe Berceanu a fost şi va fi un erou al luptelor româneşti. Supranumit 'Hercule de buzunar', pentru statura sa (avea doar 1,50 metri), sportivul legitimat la Steaua a avut rezultate uriaşe pe saltea'', a transmis, marţi, CSA Steaua Bucureşti pe pagina sa de Facebook.

După retragerea din activitatea competiţională a devenit antrenor la secţia de lupte greco-romane a clubului Steaua Bucureşti. A primit titlul de Spotiv Emerit, iar in 2000 i-a fost conferit Ordinul national „Pentru Merit” în grad de cavaler.

La începutul lunii septembrie, cu ocazia Campionatului Mondial de Lupte Seniori de la Belgrad, Gheorghe Berceanu urma să fie inclus in Hall of Fame-ul Federatiei Internaţionale de Lupte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Sport » Gheorghe Berceanu a murit. Fostul campion olimpic şi mondial la lupte avea 72 de ani