Meniu
Search
x

Foto Echipajul feminin de 8+1 al României s-a calificat în finala Campionatelor Mondiale de Canotaj din Cehia

Echipajul feminin de opt rame plus cârmaci al României s-a calificat, marţi, direct în finala Campionatelor Mondiale de canotaj de la Racice (Cehia), în timp ce echipajul masculin de 8+1 va trage în recalificări.

De Redactia Observator la 20.09.2022, 15:42

În grupa preliminară, care a stabilit culoarele pentru finala din 25 septembrie, ambarcaţiunea de 8+1 a României, compusă din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu şi Victoria Ştefania Petreanu, a ocupat locul cinci (6min17sec39/100), calificându-se în finală alături de SUA, Canada, Olanda, Australia şi China.

În proba masculină de 8+1, echipajul tricolor (Mihăiţă Ţigănescu/Mugurel Semciuc/Florin Arteni/Constantin Adam/Marius Cozmiuc/Sergiu Bejan/Ştefan Berariu/Florin Lehaci/Adrian Munteanu) a ocupat locul secund în prima serie cu 5min32sec93/100, după Marea Britanie (5min31sec29/100), care a obţinut calificarea directă în finală.

Barca de 8+1 a României va concura în faza recalificărilor care este prevăzută pe 23 septembrie, transmite Agerpres.

Tot marţi, echipajul românesc de patru vâsle (Elena Logofătu/Cristina Drugă/ Ioana Moroşan/Patricia Cireş) a ocupat locul patru în recalificări (6min30sec56/100), după Noua Zeelandă, Germania şi Polonia, şi a ratat prezenţa în semifinale, urmând să concureze în finala C.

România, care participă la Mondialele de la Racice cu 11 ambarcaţiuni şi 35 de sportivi, are deja opt echipaje în semifinale şi unul în finală.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » Echipajul feminin de 8+1 al României s-a calificat în finala Campionatelor Mondiale de Canotaj din Cehia