Antena Meniu Search
x

EURO 2024. Albania - Spania 0-1. Spania, singura echipă care se califică în optimi cu maxim de puncte

EURO 2024. În ciuda unui prim unsprezece cu multe modificări, Spania, câștigătoarea Grupei B, a triumfat pentru a treia oară la Euro 2024, grație unui gol al lui Ferran Torres care a pus capăt speranțelor de calificare ale Albaniei. Doar Portugalia mai poate obține maxim de puncte după faza grupelor, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 25.06.2024 , 07:18

EURO 2024. Albania - Spania 0-1. Spania, singura echipă care se califică în optimi cu maxim de puncte
- Profimedia

Luis de la Fuente și-a remaniat formația, dar Spania, câștigătoarea Grupei B, a impresionat din nou prin golul marcat în prima repriză de Ferran Torres, care a consfințit a treia victorie consecutivă la UEFA Euro 2024, marcând eliminarea Albaniei ca a patra clasată în grupă.

Doar Portugalia mai poate face maxim de puncte în faza grupelor

Selecționerul Spaniei a făcut zece schimbări față de echipa care a învins Croația cu 1-0, pentru a-și asigura primul loc în Grupa B - doar Aymeric Laporte păstrându-și locul -, iar formația sa experimentală a trebuit să absoarbă o presiune timpurie a unei Albanii foarte motivate. Echipa lui Sylvinho avea nevoie de victorie pentru a obține un loc în optimi, iar presingul său energic a făcut-o dificilă în primele schimburi.

Articolul continuă după reclamă

Cu toate acestea, în ciuda echipei total schimbate, Spania a rămas o echipă ce a aliniat doar jucători de de top. Portarul Thomas Strakosha a respins o lovitură de cap a lui Mikel Merino, înainte ca La Roja să preia conducerea în minutul 13. Dani Olmo i-a pasat în adâncime lui Ferran Torres, iar atacantul Barcelonei a trimis un șut simplu pe lângă portarul advers.

Albania a accelerat jocul înainte de pauză, Kristjan Asllani trimițând un șut de la distanță, pe care David Raya l-a parat cu dificultate. Albanezii au continuat să spere și în a doua jumătate, iar Broja l-a testat pe Raya o ultimă dată la final de meci, însă fără rezultat pe tabelă, calitatea individuală a ibericilor contribuind la conservaea rezultatului și la calificarea de pe prima poziție, cu maximul de puncte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Sport » EURO 2024. Albania - Spania 0-1. Spania, singura echipă care se califică în optimi cu maxim de puncte