Antena Meniu Search
x

FC Porto - Inter Milano 0-0, în optimile Ligii Campionilor. Italienii s-au calificat în sferturile competiției

Inter Milano s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după un 0-0 eroic în deplasare cu FC Porto, marţi seara, în manşa secundă a optimilor.

de Redactia Observator

la 15.03.2023, 00:38

FC Porto - Inter Milano 0-0, în optimile Ligii Campionilor. Italienii s-au calificat în sferturile competiției - Profimedia

Inter, victorioasă pe ''San Siro'' cu 1-0, atinge sferturile de finală ale Ligii Campionilor pentru prima oară din 2011. ''Dragonii'' au început în forţă şi Uribe a avut o primă mare ocazie în min. 3, însă mingea a trecut milimetric pe lângă ţintă. Gazdele au continuat să preseze, iar canadianul Eustaquio (19) l-a testat pe portarul camerunez Onana cu un şut din marginea careului.

Inter a replicat în min. 22, pe contraatac, dar Diogo Costa a deturnat şutul lui Dzeko.FC Porto a mai avut o oportunitate bună în min. 40, când Evanilson a ajuns în careu după o serie de combinaţii, însă şutul său a fost blocat salvator de Dimarco. Chiar înainte de pauză, Lautaro Martinez a avut o acţiune solitară, însă portarul Diogo Costa a reuşit să reţină şutul expediat de sud-american (45+1).

Jucătorii de la Inter s-au apărat eroic şi în repriza secundă, finalul fiind incandescent la poarta lui Onana, care a avut o intervenţie magistrală la şutul lui Grujic (76). Nerazzurri au fost aproape să dea lovitura în min. 83, când brazilianul Pepe a respins din faţa porţii mingea şutată de Lukaku.

Porto a ratat incredibil golul care putea să o ducă în prelungiri, însă Dumfries a respins de pe linia porţii mingea trimisă de Marcano (90+5), Onana a deviat în bară balonul reluat cu capul de Taremi (90+5), iar Grujic a ţintit şi el bara cu o lovitură de cap (90+6).

Ce echipe au trimis antrenorii pe teren?

Pe Estadio do Dragao, în faţa a 48.015 spectatori, au evoluat echipele:

Porto: Diogo Costa - Pepe, Fabio Cardoso, Marcano (căpitan), Sanusi (Wendell, 85) - Eustaquio (Franco, 70), Uribe (Danny Namaso, 85), Grujic, Galeno - Evanilson (Toni Martinez, 71), Taremi. Antrenor: Sergio Conceicao.

Inter Milano: Onana - Darmian (Skriniar, 80), Acerbi, Bastoni (de Vrij, 74) - Dumfries, Barella (Brozovic 80), Hakan Calhanoglu, Mhitarian, Dimarco (D'Ambrosio, 70) - L. Martinez (căpitan), Dzeko (R. Lukaku, 70). Antrenor: Simone Inzaghi.

Arbitru: Szymon Marciniak (Polonia).

Cartonaş roşu: Pepe (90+7).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Sport » FC Porto - Inter Milano 0-0, în optimile Ligii Campionilor. Italienii s-au calificat în sferturile competiției