Antena Meniu Search
x

Formula 1: Max Verstappen ia pole-ul în Austria. Ambele maşini Mercedes au intrat în parapet

Olandezul Max Verstappen va pleca de pe prima poziţie a grilei de start, în Marele Premiu de Formula 1 al Austriei. Campionul mondial a scos cel mai bun timp pe circuitul din Austria în etapa de calificări şi va pleca din pole-position în cursa de duminică. Olandezul este urmat îndeaproape de ambele monoposturi Ferrari, cu Charles Leclerc pe poziţia a doua şi Carlos Sainz pe cea de-a treia.

de Antonia Roşu

la 09.07.2022, 11:28

Verstappen pleacă din pole în Austria
Verstappen pleacă din pole în Austria - Profi Media

Sesiunea de calificări a fost una strâns disputată. Actualul lider de clasamentul, Verstappen, i-a furat prima poziţie lui Leclerc la o diferenţă de 0,029 secunde. Coechipierul său de la Redbull, Sergio Perez, era calificat pe poziţia a patra până ce a fost penalizat pentru depăşirea limitei circuitului la finalul Q2. Nu a mai fost lăsat să participe în ultima parte a calificărilor şi a fost penalizat, coborând pe poziţia 13 din grilă, scrie Sky Sports.

Ambele maşini Mercedes, în parapet

Cât despre monoposturile Mercedes, fostul campion mondial Lewis Hamilton părea să ţină pasul cu Leclerc până ce o mică greşeală l-a scos de pe pistă şi s-a izbit de parapet. Acesta va pleca de pe locul 11.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu coechipierul său, George Russell care, însă, a reuşit să scoată un timp ce l-a propulsat pe locul 4, înainte de incident. Mercedes are o noapte la dispoziţie pentru a repara ambele monoposturi până la cursa de sprint de sâmbătă.

În fruntea clasamentului mondial se află momentan Max Verstappen, situat la 43 de puncte distanţă de monegascul Charles Leclerc. După două abandonuri şi două strategii eronate din partea echipei, pilotul Ferrari încă speră să îl ajungă din urmă pe olandez. Acesta are şansa să înscrie în cursa de sprint, unde prima poziţie primeşte 8 puncte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Formula 1: Max Verstappen ia pole-ul în Austria. Ambele maşini Mercedes au intrat în parapet