Antena Meniu Search
x

Formula 1: Zak Brown rămâne la conducerea McLaren până în 2030. Lando Norris şi Oscar Piastri au dus echipa pe locul 3 în clasamentul constructorilor

Americanul Zak Brown, preşedintele-director general al echipei McLaren Racing, a fost reconfirmat în funcţie până în 2030, a anunţat, vineri, constructorul englez angajat în Formula 1, citat de AFP. McLaren ocupă locul 3 în clasamentul constructorilor în acest sezon, prin piloţii săi Lando Norris şi Oscar Piastri.

de Redactia Observator

la 22.03.2024, 15:09

Zak Brown rămâne la conducerea McLaren până în 2030
Zak Brown rămâne la conducerea McLaren până în 2030 - Profimedia

Venit la McLaren în 2016 în calitate de director general după plecarea forţată a britanicului Ron Dennis de la preşedinţia grupului, Brown - fost pilot de Formula 3 - a devenit preşedinte-director general al McLaren Racing în 2018.

Zak Brown rămâne la conducerea McLaren

Sub conducerea sa, echipa cu sediul la Woking (Anglia) a cunoscut un trend ascendent, urcând de pe locul 9 în clasamentul constructorilor în 2017 pe locul 6 anul următor, iar apoi pe 4 în 2019. Din 2022, a terminat campionatul pe locul 5, relatează Agerpres.

De altfel, McLaren şi-a extins prezenţa în sportul cu motor, intrând în Formula E (electrică), IndyCar (campionatul nord-american de viteză) sau Extreme E (campionatul destinat SUV-urilor electrice).

Pe acelaşi subiect

"Zak a jucat un rol determinant în progresul McLaren Racing. Prelungirea contractului său reflectă încrederea noastră în capacitatea sa de a conduce echipe la succese mai mari în anii viitori", a afirmat Paul Walsh, preşedintele executiv al grupului.

Piloţii F1 McLaren - Lando Norris şi Oscar Piastri

În Formula 1, McLaren nu a mai câştigat titlul la piloţi din 2008, când britanicul Lewis Hamilton a cucerit primul din cele şapte titluri mondiale ale sale. Daniel Ricciardo rămâne ultimul pilot al lui McLaren care a câştigat o cursă, Marele Premiu al Italiei din 2021, singurul Grand Prix câştigat de team-ul britanic din 2012.

McLaren ocupă locul 3 în clasamentul constructorilor în acest sezon, prin piloţii săi Lando Norris şi Oscar Piastri.

Formula 1 se vede LIVE în AntenaPLAY

Antena este casa Formulei 1™ în România pentru următorii 3 ani. Cele 24 de curse ale celui mai spectaculos sezon din istoria legendară a acestui sport vor fi transmise integral de posturile Antena şi platforma AntenaPLAY.

Puteţi urmări cursele de Formula 1, Formula 2 și Formula 3 pe link-urile de mai jos:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Formula 1: Zak Brown rămâne la conducerea McLaren până în 2030. Lando Norris şi Oscar Piastri au dus echipa pe locul 3 în clasamentul constructorilor