Antena Meniu Search
x

Formula 1. Decizia FIA în cazul preşedintelui Mohammed Ben Sulayem, acuzat că a intervenit în favoarea lui Fernando Alonso la Marele Premiu al Arabiei Saudite

Organismul de conducere al Formulei 1 l-a absolvit pe președintele Mohammed Ben Sulayem de acuzația de a fi intervenit în cursele din Arabia Saudită și Las Vegas din 2023. El fusese acuzat că a intervenit pentru a anula o penalizare a lui Fernando Alonso la Marele Premiu al Arabiei Saudite.

de Redactia Observator

la 21.03.2024, 15:57

Preşedintele FIA, Mohammed Ben Sulayem
Preşedintele FIA, Mohammed Ben Sulayem - Profimedia

Un denunțător a afirmat că președintele le-a spus oficialilor să nu certifice circuitul din Las Vegas pentru cursa de anul trecut. FIA a declarat că nu există dovezi care să susțină afirmațiile.

FIA îl exonerează pe președintele Mohammed Ben Sulayem de acuzații

„Îngrijorările privind o potențială interferență au fost aduse în atenția ofițerului de conformitate al FIA și ulterior transmise Comitetului de Etică al FIA", a declarat FIA într-un comunicat, potrivit Mediafax.

„După ce a analizat rezultatele anchetelor, Comitetul de Etică a fost unanim de acord că nu există nicio dovadă care să susțină acuzațiile de interferență de orice fel care să-l implice pe președintele FIA, Mohammed Ben Sulayem."

Pe acelaşi subiect

A fost efectuată o „revizuire independentă robustă și amplă", care s-a întins pe o perioadă de 30 de zile și a intervievat 11 martori, a adăugat FIA, care l-a absolvit pe Ben Sulayem „de orice abatere" „Președintele a dat dovadă de cooperare completă, transparență și conformitate pe tot parcursul procesului în timpul acestei investigații a fost foarte apreciat", a mai comunicat FIA.

Formula 1 se vede LIVE în AntenaPLAY

Antena este casa Formulei 1™ în România pentru următorii 3 ani. Cele 24 de curse ale celui mai spectaculos sezon din istoria legendară a acestui sport vor fi transmise integral de posturile Antena şi platforma AntenaPLAY.

Puteţi urmări cursele de Formula 1, Formula 2 și Formula 3 pe link-urile de mai jos:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Formula 1. Decizia FIA în cazul preşedintelui Mohammed Ben Sulayem, acuzat că a intervenit în favoarea lui Fernando Alonso la Marele Premiu al Arabiei Saudite