Antena Meniu Search
x

Video FRF a depus candidatura pentru organizarea finalei Europa League. România concurează cu Germania, Turcia şi Scoţia

O nouă finală europeană la Bucureşti. Federaţia Română de Fotbal şi-a depus candidatura pentru finala Europa League din 2026 sau 2027. Şansele de a obţine statutul de oraş-gazdă sunt destul de ridicate. Pentru cele două finale mai concurează doar alte trei ţări.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 25.10.2023, 20:58

Vezi și

Acum 11 ani, Arena Naţională era gazda primei finale europene din istoria României. Stadionul de peste 230 de milioane de euro se umplea până la refuz pentru meciul câştigat de Atletico Madrid în faţa conaţionalilor de la Athletic Bilbao. La 15 ani distanţă, cam aşa ar putea arăta din nou Arena Naţională. O vervă şi o bucurie cum doar la marile eveniment sportive se pot întâlni, iar finala Europa League este al doilea cel mai important meci al Europei. 55.000 de fani au umplut Arena Naţională în 2012, plini de speranţă. Alte câteva mii bune şi-au făcut propria lor arenă în Centru Vechi de această dată, cel puţin la fel de apreciată.

Germania, Turcia şi Scoţia şi-au mai anunţat candidatura pentru organizarea finalelor Europa League din 2026 şi 2027

Apreciată, dar mai ales recompensată, suporterii echipelor Atletico Madrid şi Athletic Bilbao au lăsat în Centru Vechi 10 milioane de euro. Cele mai câştigate au fost terasele şi restaurantele. Fiecare suporter au cheltuit pe mâncare şi băutură în medie 150 de euro pe zi. Iar vedeta a fost berea, s-au băut peste 200.000 de litri. Şi hotelierii au avut încasări record, de aproape 3 milioane de euro. Tarifele la cazare au crescut de două sau chiar de trei ori, iar o cameră a ajuns să coste chiar şi câteva mii de euro pe noapte. Şi profitul companiilor de taxi s-a majorat cu 50%. Consecinţa logică a numărului record de turişti străini, peste 25.000.

"Orice eveniment important care este adus in Bucuresti trebuie sa fie o chestiune de mandrie nationala. Cred ca Bucurestiul are aceasta capacitate, are stadioane, are infrastructura", a declarat Gică Popescu. Federaţia pregăteşte deja ecrane uriaşe pentru suporterii care nu vor prinde un loc pe stadion. "Acel fan zone unde suporterii celor două echipe şi nu numai se vor strânge şi vor celebra sărbătoare fotbalului. Probabil acest fan zone va fi în Piaţa Constituţiei", a declarat Alexandru Cândea, sef departament Evenimente FRF.

Alături de România, Germania, Turcia şi Scoţia şi-au mai anunţat candidatura pentru organizarea finalelor Europa League din 2026 şi 2027. Oraşele gazdă vor fi anunţate în mai anul viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » FRF a depus candidatura pentru organizarea finalei Europa League. România concurează cu Germania, Turcia şi Scoţia