Antena Meniu Search
x

Încep meciurile decisive din grupele UEFA Champions League. Programul complet al etapei a V-a

Marţi şi miercuri se joacă meciurile din etapa a V-a a grupelor UEFA Champions League, iar partidele încep să aibă un caracter decisiv, orice punct pierdut însemnând eliminarea din lupta pentru calificarea în optimile de finală ale competiţiei sau din lupta pentru accederea în 16-imile de finală ale Europa League.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 30.11.2020, 22:51

Dinamo Kiev luptă pentru calificarea în 16-imile de finală ale Europa League
Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, are nevoie de un rezultat pozitiv la Torino, în meciul cu Juventus - Hepta
  • Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, are nevoie de un rezultat pozitiv la Torino, în meciul cu Juventus.
  • Paris Saint Germain şi FC Liverpool sunt printre echipele de top care nu îşi mai permit paşi greşiţi în lupta pentru calificarea în optimile de finală ale UEFA Champions League.

Una dintre cele mai interesante situaţii se înregistrează chiar în Grupa B, grupă condusă surprinzător de Borussia Monchengladbach, formaţie care a adunat opt puncte din primele patru etape.

Nemţii au un punct peste Real Madrid, patru peste Şahtior Doneţk şi şase peste codaşa Internazionale Milano şi este deja sigură de calificarea în 16-imile de finală ale Europa League.

Totuşi, elevii lui Marco Rose nu concep să nu continue în UEFA Champions League, iar cu un rezultat pozitiv din duelul cu Internazionale Milano de marţi, de pe teren propriu, ar împuşca doi iepuri dintr-un foc.

Ar face un pas mare spre calificarea în optimi şi ar scăpa, totuşi, de un adversar extrem de dificil.

Bayern Munchen a câştigat deja Grupa A, însă Atletico Madrid tremură din greu pentru calificarea în optimi şi nu îşi permite un pas greşit în confruntarea cu bavarezii de marţi, de pe teren propriu.

Dacă Atletico se încurcă în meciul cu Bayern Munchen, de situaţie poate profita Lokomotiv Moscova, formaţie care, cu un eventual succes acasă, cu Red Bull Salzburg, se poate implica serios în lupta pentru locul 2 din grupă.

Manchester City şi FC Porto au dominat clar Grupa C, astfel că meciul direct dintre cele două, de marţi seara, ar putea fi strict un duel pentru câştigarea grupei.

FC Liverpool, câştigătoarea competiţiei din 2019, are mari emoţii în Grupa D. Englezii au două puncte avans faţă de Ajax Amsterdam şi Atalanta Bergamo, însă un eventual pas greşit în meciul cu Ajax de marţi, de pe teren propriu, le poate fi fatal, mai ales că Midtjylland pare victimă sigură la Bergamo.

Chelsea Londra şi FC Sevilla au dominat clar Grupa E, astfel că cele două se întâlnesc în meci direct, miercuri seara, în Andaluzia, practic doar pentru stabilirea echipei care ar urma să câştige grupa.

Borussia Dortmund şi Lazio Roma sunt aproape sigure de calificarea în faza optimilor de finală, din Grupa F, FC Bruges, formaţia de pe locul 3, mai având speranţe minime pentru a le încurca pe cele două.

FC Barcelona şi Juventus Torino s-au calificat deja în optimile de finală ale competiţiei, din Grupa G. Însă Dinamo Kiev, formaţia antrenată de Mircea Lucescu, merge la Torino pentru a forţa obţinerea unui rezultat care să o avantajeze în lupta pentru calificarea în 16-imile de finală ale Europa League.

Paris Saint Germain, vicecampioana Europei en-titre, are o misiune dificilă în Grupa H, având doar şase puncte acumulate după patru meciuri. Iar parizienii merg la Manchester, pentru un duel de foc cu United, ambele echipe căutând să obţină o victorie care să le asigure liniştea înaintea ultimele etape.

Programul complet al etapei a V-a din UEFA Champions League

Marţi, 1 decembrie

19.55, Lokomotiv Moscova - Red Bull Salzburg

19.55, Şahtior Doneţk - Real Madrid

22.00, Atalanta Bergamo - Midtjylland

22.00, Atletico Madrid - Bayern Munchen

22.00, Borussia Monchengladbach - Internazionale Milano

22.00, FC Porto - Manchester City

22.00, FC Liverpool - Ajax Amsterdam

22.00, Olympique Marseille - Olympiakos Pireu

Miercuri, 2 decembrie

19.55, Istanbul Başakşehir - Rasenballsport Leipzig

19.55, FC Krasnodar - Rennes

22.00, FC Bruges - Zenit St. Petersburg

22.00, Borussia Dortmund - Lazio Roma

22.00, Ferencvaros Budapesta - FC Barcelona

22.00, Juventus Torino - Dinamo Kiev

22.00, Manchester United - Paris Saint Germain

22.00, FC Sevilla - Chelsea Londra

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Încep meciurile decisive din grupele UEFA Champions League. Programul complet al etapei a V-a