Antena Meniu Search
x

Video Investiţie de 43.000 de euro pentru un teren de sport impracticabil. Montarea nocturnei este întârziată, elevii sunt nevoiţi să facă orele în sală

O nocturnă îi ţine departe de terenul de sport pe elevii unei şcoli gimnaziale din municipiul Botoşani. Lucrarea, în teorie finalizată, încă nu poate fi recepţionată, după ce amplasarea instalaţiei pentru iluminatul nocturn a întârziat. Aşa că în ultimele două luni, elevii au făcut orele în sala de sport. 

de Redactia Observator

la 08.11.2022, 07:35

Vezi și

De două luni, elevii de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare“, din Botoşani, pot doar să admire noul teren de sport, o investiţie de peste 43 de mii de euro. Iarbă sintetică, plase noi, gard de protecţie, spaţiul are de toate. Inclusiv nocturnă.

Însă tocmai instalaţia de iluminat e cea din cauza căreia terenul nu a putut fi folosit până acum. Constructorul a depus nişte situaţii de lucrări la Primăria Botoşani. A fost momentul în care autorităţile şi-au dat seama că realitatea din teren nu se potrivea cu cea de pe hârtie. Lipseau şase proiectoare destinate folosirii terenului şi pe timp de noapte.

Ioana Avârvări, director adjunct Școala Gimnazială Stefan cel Mare Botoșani: Nocturna este prevăzută iniţial de constructor. În dotările terenului au menţionat plase, coş de baschet, nocturnă, pentru că aşa a fost prevăzut contractul la început. 

Abia în urmă cu câteva zile a reuşit constructorul să finalizeze şi montarea proiectoarelor. Contactat de Observator, acesta nu a vrut să explice de ce proiectul a fost întârziat. Iar autorităţile spun că, în lipsa instalaţiei de nocturnă, nu puteau permite activităţi pe terenul de sport. 

Pe acelaşi subiect

Fără nocturnă nu se permit activităţi pe teren

Adrian Aungurenci, Serviciu Investiții, Primăria Botoşani: Faptul că nocturna nu a fost montată, înseamnă că lucrarea nu este finalizată. Nu putem să predăm o lucrare parţială, legea nu permite. 

Mobilizarea pe ultima sută de metri a constructorului ar putea aduce, în sfârşit, vestea pe care o aşteaptă elevii de două luni. Doar că încă mai sunt câţiva paşi de parcurs. 

Adrian Aungurenci, Serviciu Investiții, Primăria Botoşani: Am stabilit o întâlnire săptămâna aceasta cu constructorul, cu toţi factorii implicaţi, respectiv diriginte de şantier şi dacă toate documentele, respectiv cartea tehnică a construcţiei este întocmită putem să trecem la pasul următor, convocarea în comisie de recepţie. 

Bogdan Suruciuc, inspector şcolar general ISJ Botoșani: Investiţia, vizual, este terminată din câte am văzut eu. Şi arată foarte bine.  

Aproximativ 600 de elevi învaţă în cadrul şcolii gimnaziale. De noul teren se va putea folosi însă şi Clubul Sportiv Şcolar Botoşani, iar tot aici vor putea fi organizate şi competiţii sportive. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Sport » Investiţie de 43.000 de euro pentru un teren de sport impracticabil. Montarea nocturnei este întârziată, elevii sunt nevoiţi să facă orele în sală