Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video JO 2024. România, în finala la gimnastică după 12 ani. Nadia Comăneci le-a încurajat pe fete: "Mergem înainte, cu putere şi curaj"

România speră la prima medalie de la Jocurile Olimpice! În seara aceasta, David Popovici va înota în finala de 200 de metri liber, unde a ajuns cu cel mai bun timp. Gimnastele ne fac şi ele să visăm după ce au reuşit calificarea între cele mai bune 8 echipe ale lumii. Sabrina Voinea are şanse să ajungă pe podium şi la sol sau bârnă. Ultimele indicaţii le va primi chiar de la Nadia Comăneci.

de Redactia Observator

la 29.07.2024 , 19:53

David Popovici este marea speranţă a României la Olimpiada de la Paris. Dublul campion mondial şi european este favoritul principal al probei de 200 de metri liber. David a fost cel mai rapid atât în serii, cât şi în semifinale. "Singurul şi cel mai important obiectiv pe care îl aveam, şi anume să mă calific. E doar o finală. Am mai avut finale", a declarat David Popovici. Avem şi la gimnastică. Fetele au reuşit calificarea în finala pe echipe după 12 ani.  

O altă medalie o aşteptăm la canotaj

"Le-am spus că mergem înainte, cu putere şi curaj. Am avut emoţii mari, mai mari decât când eram eu pe bârnă", a declarat Nadia Comăneci. La individual-compus, România va fi reprezentată de Ana Bărbosu şi Amalia Ghigoarţă. Ana va fi şi în finala de la sol, în timp ce liderul echipei, Sabrina Voinea, va concura pentru medalii atât la sol, cât şi la bârnă. "Nu mă las şi o să trag cât pot eu de tare de mine ca să mă lupt cu cele mai bune sportive pentru a le depăşi", a declarat Sabrina Voinea, gimnastă.

Vezi și

O altă medalie o aşteptăm la canotaj, după ce echipajul României de 8 plus 1 feminin a reuşit astăzi să se califice în finală cu cel mai bun timp. În schimb, echipajul similar masculin va evolua în recalificări. Naţionala de polo, singura reprezentantă a României în sporturile de echipe, a început cu o înfrângere, 7-14, în faţa vicecampioanei olimpice, Grecia. Următorul meci din grupă este mâine, împotriva Statelor Unite.

Vezi jocurile olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR* . Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului)

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Sport » JO 2024. România, în finala la gimnastică după 12 ani. Nadia Comăneci le-a încurajat pe fete: "Mergem înainte, cu putere şi curaj"