Antena Meniu Search
x

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate! Anunțul făcut de un membru CIO

Dick Pound, unul dintre cei mai vechi membri ai Comitetului Internațional Olimpic și fost șef WADA, a declarat că pe baza informațiilor pe care le are de la CIO ”amânarea a fost decisă”.

de Valentin Pîrcălabu

la 23.03.2020, 21:34

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate
Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate - DPA Images / John Walton via Hepta
  • Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate
  • Este a patra ediție din istorie care a fost amânată

Dick Pound, unul dintre cei mai vechi membri ai Comitetului Internațional Olimpic și fost șef WADA, a declarat că pe baza informațiilor pe care le are de la CIO ”amânarea a fost decisă”.

Parametrii ulteriori încă nu au fost determinați, din câte știu eu. Jocurile nu vor începe pe 24 iulie, asta e ceea ce știu”, a mai spus Pound într-un interviu acordat USA Today.

Și premierul Japoniei, Shinzo Abe a recunoscut că amânarea „ar putea deveni inevitabilă” în condiţiile pandemiei de coronavirus.

Canada şi Australia au anunţat deja că nu vor trimite sportivi la JO de la Tokyo, programate inițial în perioada 24 iulie - 9 august.

Pe acelaşi subiect

Jocurile Olimpice de la Tokyo, a patra ediție amânată

Cel mai probabil, Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în 2021. Prima ediție a JO care a fost amânată a fost cea din 1916, din cauza izbucnirii Primului Război Mondial. Atunci, competiția trebuia să aibă loc la Berlin, oraș ce avea să găzduiască ediția din 1936.

A doua ediție a JO ce a fost anulată a fost cea din 1940 care trebuia să aibă loc, culmea, tot la Tokyo. Problemele au apărut din cauza celui de-al Doilea Război Chino-Japonez, început în 1938.

A treia ediție amânată a fost cea din 1944, care trebuia să aibă loc la Londra. Aceasta nu a mai avut loc din cauza celui de-al Doilea Război Mondial. Totuși, peste 4 ani, competiția a avut loc tot la Londra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate! Anunțul făcut de un membru CIO