Antena Meniu Search
x

Joyskim Dawa a primit mesaje rasiste după meciul Hermanstadt - FCSB 2-2. Unele sunt de la Robert Stănici, fost jucător la Rapid

Joyskim Dawa a fost asaltat de mesaje rasiste, după meciul dintre FCSB-Hermanstadt, care s-a terminat 2-2. Unele dintre insulte îi aparţin chiar lui Robert Stănici, fost jucător de fotbal la Rapid.

de Redactia Observator

la 22.09.2023, 14:06

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN) condamnă, printr-un comunicat de presă, insultele rasiste adresate de către unii suporteri jucătorului echipei FCSB, Joyskim Dawa, după partida cu AFC Hermannstadt, de joi seara.

"AFAN condamnă ferm comportamentul şi insultele rasiste. Cazul Dawa ne arată carenţele de educaţie. Condamnăm categoric comportamentul rasist şi ţinem să ne exprimăm profunda indignare şi dezaprobare faţă de incidentele recente de rasism care au avut loc la scurt timp după finalul meciului dintre Hermannstadt şi FCSB. Simţim nevoia de a sublinia încă o dată că astfel de insulte sunt incompatibile cu valorile şi principiile fotbalului. Incidentul de la meciul dintre Hermannstadt şi FCSB, în care Joyskim Dawa a fost supus, pe o reţea socială, unor insulte rasiste din partea unor indivizi este de neacceptat. AFAN reprezintă şi apără drepturile fotbaliştilor, astfel că avem responsabilitatea de a promova spiritul sportiv, fair play-ul şi diversitatea în fotbal", precizează sursa citată, potrivit Agerpres.

AFAN condamnă insultele rasiste adresate de suporteri lui Joyskim Dawa

Sindicatul fotbaliştilor consideră că e de datoria sa să combată astfel de manifestări.

Pe acelaşi subiect

"Comportamentul rasist şi orice formă de discriminare nu ar trebui sa aibă loc în fotbal şi nici în oricare alt sport. Fotbalul trebuie să fie un exemplu de unitate şi respect reciproc, indiferent de origine etnică, culoare sau religie. Este de datoria noastră, a tuturor, să combatem astfel de manifestări şi să promovăm educaţia şi conştientizarea în ceea ce priveşte importanţa diversităţii şi a inclusivităţii. În final, ne dorim ca fotbalul să fie un motor de schimbare pozitivă în societatea noastră şi să transmită un mesaj clar: suntem mai puternici atunci când suntem uniţi, iar respectul şi fair play-ul sunt valorile fundamentale care ne ghidează în acest drum", se mai arată în comunicatul AFAN.

Joyskim Dawa a făcut publice insultele rasiste primite din partea unor suporteri ai FCSB

Fundaşul camerunez Joyskim Dawa a publicat pe o pagină de socializare insultele rasiste primite din partea unor suporteri ai echipei bucureştene, nemulţumiţi de faptul că a comis un fault din postura de ultima apărător asupra lui Cristian Neguţ, de la AFC Hermannstadt, fiind eliminat. În urma acelei faze echipa sibiană a stabilit scorul final de 2-2.

"Greşeala este parte din fotbal, dar nimeni nu poate să mă insulte pentru culoarea pielii. Puteţi fi dezamăgiţi, dar nu rasişti. Apropo, banii pe care îi jucaţi la pariuri nu sunt responsabilitatea mea. Sunt plătit să joc fotbal, nu să vă îmbogăţesc pe voi. Mulţumesc", a fost mesajul lui Dawa către suporteri pe o pagină de socializare.

FCSB a terminat la egalitate cu FC Hermannstadt, scor 2-2 (1-1), joi seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu, într-un meci restant din etapa a 5-a a Superligii de fotbal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Joyskim Dawa a primit mesaje rasiste după meciul Hermanstadt - FCSB 2-2. Unele sunt de la Robert Stănici, fost jucător la Rapid