Antena Meniu Search
x

Foto Karim Benzema a fost condamnat în dosarul de șantaj. Va plăti și 75.000 de euro amendă

Atacantul francez al echipei Real Madrid, Karim Benzema, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare şi la plata unei amenzi de 75.000 de euro, în dosarul de şantajare a fostului său coechipier Mathieu Valbuena.

de Redactia Observator

la 24.11.2021, 13:55

fotbalistul Karim Benzema
Karim Benzema a fost condamnat în dosarul de șantaj. Va plăti și 75.000 amendă - Bestimage / Norbert Scanella via HEPTA

Avocaţii internaţionalului francez au anunţat imediat că vor face apel la această sentinţă. Împotriva celorlalţi patru inculpaţi din acest dosar care a zguduit lumea fotbalului francez, Axel Angot, Mustapha Zouaoui, Younes Houass şi Karim Zenati, Tribunalul Penal de la Versailles a pronunţat pedepse de la optsprezece luni de închisoare cu suspendare la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Benzema a fost acuzat de complicitate la tentativă de şantaj. Jucătorul de la Real Madrid l-ar fi determinat pe fostul său coechipier din echipa Franţei să plătească persoanele care au ameninţat că vor dezvălui un videoclip intim în care apare.

Karim Benzema, acuzat că ar fi fost intermediar între şantajişti şi Valbuena

În noiembrie 2015, fostul internaţional francez Djibril Cisse şi alte trei persoane erau reţinuţi într-un caz de şantaj care îl viza pe Valbuena. Cisse i-ar fi cerut bani lui Valbuena pentru a nu da publicităţii o înregistrare video în care conaţionalul său apare în momente intime cu prietena sa. Ulterior, Cisse a fost eliberat şi exonerat de orice vină.

Pe acelaşi subiect

"Karim Benzema s-a implicat personal şi cu insistenţă în încercarea de a-l convinge pe Mathieu Valbuena să-l întâlnească pe omul său de încredere", a explicat instanţa, potrivit L'Equipe.

Procurorul a cerut o pedeapsă de zece luni de închisoare cu suspendare şi o amendă de 75.000 de euro împotriva atacantului de la Real Madrid. Această pedeapsă nu ar trebui să-i ameninţe revenirea la echipa Franţei, aşa cum a declarat Noël Le Graët în urmă cu câteva săptămâni.

Dosar de șantaj Karim Benzema. Avocaţii se declară uluiţi de "sentinţa severă şi nedreaptă"

Sylvain Cormier şi Antoine Vey, avocaţii lui Karim Benzema, s-au arătat uluiţi de gravitatea sentinţei pronunţate, miercuri, împotriva clientului lor de către instanţa de la Versailles, în cazul dosarului de şantajare a lui Mathieu Valbuena, un an de închisoare cu suspendare şi o amendă de 75.000 de euro.

"Reacţia este una de furie la o decizie care este perfect contradictorie. S-a afirmat clar de către instanţă că Benzema nu a avut cunoştinţă de manevrele anterioare, iar în final ni se spune, fără dovezi, că nu ar fi putut să nu ştie. El este condamnat la o sentinţă severă, nedreaptă. Suntem uluiţi de această judecată. Recursul este necesar, Karim Benzema va fi exonerat pentru că nu are ce să-şi reproşeze", a declarat Cormier.

"Acesta este un rezultat rău, deoarece nu corespunde realităţii faptelor. Nefiind informat despre dedesubturile afacerii, cum ar fi putut Karim Benzema să fie complicele acestui proiect? Cred că există o denaturare a anumitor interceptări telefonice, din care s-au reţinut doar elemente negative, în timp ce îmi amintesc că există şi elemente pozitive, care ar fi trebuit să insufle îndoială. Recursul este incontestabil. Domnul Benzema va veni şi va explica şi după părerea mea se va face lumină. Va veni dacă nu este reţinut din motive profesionale. Evident, absenţa lui a contat în decizie, o putem regreta întrucât este un demers despre care informasem instanţa", a spus, la rândul său, Vey.

Întrebat despre folosirea cuvântului "minciună" în mai multe rânduri de către preşedintele instanţei, Cormier a considerat că prezentarea faptelor a fost una "trunchiată, aproape falsă". "Karim Benzema s-a mulţumit să ofere ajutor prietenului său, nu există minciună, nu există subterfugiu, nu ştie nimic", a adăugat el, potrivit News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Karim Benzema a fost condamnat în dosarul de șantaj. Va plăti și 75.000 de euro amendă