Antena Meniu Search
x

Foto Leo Messi și-ar fi asigurat al 8-lea Balon de Aur. Anunțul presei spaniole despre atacantul lui Inter Miami

Publicaţia catalană Sport a făcut a dezvăluit în premieră numele câștigătorilor pentru premiile masculine și feminine din 2023 de la Ballon d'Or. Lionel Messi ar fi câştiga titlul pentru a 8-a oară, iar din partea fotbalului feminim mijlocașul Barcelonei, Aitana Bonmati, va câştiga trofeul. 

de Redactia Observator

la 17.10.2023, 16:53

- Getty Images

Lionel Messi este creditat cu câștigarea celui de-al optulea său Ballon d'Or la sfârșitul acestei luni, după ce spaniolii de la Sport au dezvăluit numele câștigătorilor pentru premiile masculine și feminine din 2023.

Victoria de la CM din Qatar i-ar fi adus premiul

Messi, în vârstă de 36 de ani, a condus Argentina spre câștigarea Cupei Mondiale din Qatar anul trecut. Fostul star de la Barcelona și Paris Saint-Germain s-a alăturat apoi lui Inter Miami în iulie, unde a continuat să performeze.

După ce a ratat trofeul din 2022 în favoarea lui Karim Benzema, Messi ar fi fost informat de această dată despre victoria sa înainte de ceremonia care va avea loc luni, 30 octombrie, la Paris. În ceea ce privește premiul din fotbalul feminin, ziarul catalan Sport adaugă că mijlocașul Barcelonei, Aitana Bonmati, va fi prezentată ca fiind câștigătoare, la Teatrul Chatelet, după ce a câștigat Cupa Mondială feminină cu Spania, învingând Anglia în finala dramatică din august.

Pe acelaşi subiect

Balonul de Aur ar putea fi acordat pentru prima dată unui jucător din afara Europei

Triumful anticipat al lui Messi va face ca, pentru prima dată în istorie, Balonul de Aur să fie acordat unui jucător care evoluează înafara Europei. El îl va devansa cu trei trofee pe eternul rival Cristiano Ronaldo.

Jucătorul de 36 de ani s-a confruntat cu o concurență acerbă din partea atacantului lui Manchester City, Erling Haaland, și a fostului coechipier de la PSG, Kylian Mbappe, dar spaniolii spun că va fi învingător datorită succesului său din Qatar.

Haaland a câștigat tripla cu City sezonul trecut, marcând un număr de 52 de goluri în 53 de meciuri. Mbappe, între timp, a înscris un hat-trick memorabil în finala Cupei Mondiale împotriva Argentinei lui Messi și a avut o prestație bună în timpul unei campanii sub așteptări pentru PSG.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Leo Messi și-ar fi asigurat al 8-lea Balon de Aur. Anunțul presei spaniole despre atacantul lui Inter Miami