Antena Meniu Search
x

Lionel Messi, numire controversată ca ambasador al turismului din Arabia Saudită

În urma unei vacanţe pe ţărmul Mării Roşii, jucătorul PSG-ului, Lionel Messi a devenit noul ambasador al turisimului din Arabia Saudită. 

de Redactia Observator

la 11.05.2022, 12:45

Lionel Messi a fost numit ambasador al turismului din Arabia Saudită
Lionel Messi a fost numit ambasador al turismului din Arabia Saudită - Profimedia Images

Argentinianul Lionel Messi a postat pe Instagram o fotografie pe un iaht în Marea Roşie, însoţită de hashtag-ul #VisitSaudi, campania de promovare turistică a regatului. 

"Nu este prima sa vizită în regat şi nu va fi ultima, iar eu sunt încântat să-l anunţ pe Messi ca Ambasador al Turismului Saudit", a scris ministrul Turismului din Arabia Saudită, Ahmed Al Khateeb, într-o postare pe pe Twitter. 

Ministrul turismului din Arabia Saudită a postat şi o fotografie a lui Messi împreună cu un grup de prieteni, printre care colegul său de la PSG, Leandro Paredes, şi a adăugat că grupul va petrece "o vacanţă specială, în care vor explora comorile Mării Roşii", festivalul Jeddah Season şi "istoria antică" a regatului.

Messi nu este susţinut pentru alegerea făcută

Pe acelaşi subiect

Numirea fotbalistului argentinian ca ambasador turistic al Arabiei Saudite s-a petrecut în ciuda faptului că mai multe rude ale deţinuţilor politici din regat au semnat anul trecut petiţia "Nu face asta, Messi", având în vedere impactul mare pe care l-ar putea avea acordul în campania de "albire" a imaginii ţării.

Această petiţie, susţinută de ONG-ul Grant Liberty, a fost semnată, printre alţii, de surorile proeminentei activiste feministe saudite Loujain Al Hathloul şi i-a cerut argentinianului "să nu îşi vândă sufletul regimului saudit"

În ianuarie 2021, ziarul englez The Telegraph a dezvăluit că starul lui Manchester United, Cristiano Ronaldo, a fost contactat de Arabia Saudită pentru a deveni ambasadorul turistic al acestei ţări, dar fotbalistul portughez a refuzat o ofertă de 6 milioane de euro pe an. 

Anunţul desemnării lui Messi ca ambasador turistic are loc pe fondul controversei generate de disputarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită, lucru pe care organizaţiile internaţionale l-au denunţat ca fiind o campanie de "spălare a imaginii" ţării prin intermediul evenimentelor sportive majore. Tranzacţia a fost intermediată de firma Kosmos, la care acţionar este fotbalistul spaniol Gerard Pique, coleg cu Messi cât timp argentinianul a jucat la FC Barcelona.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Lionel Messi, numire controversată ca ambasador al turismului din Arabia Saudită