Antena Meniu Search
x

Execuţie în masă: într-o singură zi, Arabia Saudită a pedepsit cu moartea 81 de persoane. Motivul invocat de oficiali

Execuţie în masă anunţată, sâmbătă, de Arabia Saudită. Potrivit oficialilor ţării, 81 de bărbaţi au fost ucişi într-o singură zi, numărul persoanelor executate fiind mai mare decât cel cumulat pe parcursul întregului an 2021.

de Redactia Observator

la 13.03.2022, 12:45

Execuţie în masă în Arabia Saudită
Execuţie în masă în Arabia Saudită - Profimedia (scop ilustrativ)

Oficialii din Arabia Saudită au anunţat că sâmbătă au fost executate 81 de persoane. Potrivit acestora, membrii grupului, între care se aflau 7 bărbaţi din Yemen şi un sirian, fuseseră condamnaţi la moarte pentru "crime atroce multiple". Sentinţa capitală a fost acordată pe motivul unor acte de terorism, relatează BBC.

Arabia Saudită a executat 81 de oameni într-o zi. Motivul invocat

Unii dintre cei executaţi au fost acuzaţi de apartenenţă la gruparea Stat Islamic, al-Qaeda sau ca rebeli Houthi din Yemen. Organizaţiile pentru drepturile omului susţin că persoanele astfel pedepsite nu au avut parte de procese corecte în Arabia Saudită, afirmaţie contestată de guvernanţii statului din Orientul Mijlociu. Sentinţa ar fi fost acordată de 13 judecători, la finalul unui proces în trei stadii. Printre acuzaţii se numără şi participarea la comploturi împotriva economiei ţării, asasinarea unor membri ai forţelor de securitate, răpiri, acte de tortură, violuri şi contrabandă cu arme.

Top 5 ţări, după numărul de pedepse cu moartea aplicate

Arabia Saudită are una dintre cele mai mari rate de execuţii din lume, fiind clasată pe locul cinci într-un top realizat de Amnesty International. Primele patru poziţii sunt ocupate de China, Iran, Egipt şi Irak. Anul trecut, Arabia Saudită a executat 69 de deţinuţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Execuţie în masă: într-o singură zi, Arabia Saudită a pedepsit cu moartea 81 de persoane. Motivul invocat de oficiali