Antena Meniu Search
x

Lotul Franței pentru Euro 2024. Pretenții pe măsura valorii

Naționala de fotbal a Franței își începe aventura la Euro 2024 cu un meci jucat împotriva Austriei, duel care are loc luni, 17 iunie, de la 22.00, ora României, la Dusseldorf.

de Redactia Observator

la 12.06.2024 , 16:32

Kylian Mbappe este liderul Franţei la Euro 2024
Kylian Mbappe este liderul Franţei la Euro 2024 - Profimedia

Franța a fost repartizată în Grupa D la Euro 2024, alături de Olanda, Polonia și Austria și, în mod normal, este favorită la câștigarea grupei, chiar dacă celelalte formații în mod sigur își vând scump pielea în meciurile directe.

Franța este considerată, de altfel, una dintre marile favorite ale competiției, iar "cocoșii galici" caută să profite la maxim de acest statut, mai ales în condițiile în care francezii au dat-o în bară la ediția precedentă, Euro 2020, când s-au oprit în faza optimilor de finală.

Lotul Franței la Euro 2024

Articolul continuă după reclamă

Didier Deschamps, antrenorul Franței la Euro 2024, mizează pe un lot plin de vedete din care nu lipsesc superstarurile Kylian Mbappé, Olivier Giroud și Antoine Griezmann. Lotul Franței pentru Euro 2024 îi cuprinde pe:

Portari - Brice Samba (Lens), Mike Maignan (AC Milan), Alphonse Areola (West Ham United).

Fundași - Benjamin Pavard (Inter Milan), Jonathan Clauss (Marseille), Dayot Upamecano (Bayern Munchen), Jules Koundé (Barcelona), William Saliba (Arsenal), Ferland Mendy (Real Madrid), Théo Hernandez (AC Milan), Ibrahima Konaté (Liverpool).

Mijlocași - Eduardo Camavinga (Real Madrid), Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Aurélien Tchouaméni (Real Madrid), N'Golo Kanté (Al-Ittihad), Adrien Rabiot (Juventus), Warren Zaïre-Emery (Paris Saint-Germain), Youssouf Fofana (Monaco).

Atacanți - Olivier Giroud (AC Milan), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), Ousmane Dembélé (Paris Saint-Germain), Randal Kolo Muani (Paris Saint-Germain), Marcus Thuram (Inter Milan), Kingsley Coman (Bayern Munchen), Bradley Barcola (Paris Saint-Germain).

Pariul pe căpitanul Kylian Mbappe

Didier Deschamps, selecționerul Franței, își joacă toți banii la Euro 2024 pe superstarul Kylian Mbappe, pe care l-a făcut inclusiv căpitan de echipă, în speranța că acesta demonstrează că a atins maturitatea, din punct de vedere fotbalistic.

Mbappe caută să profite de acest turneu final pentru a face o figură frumoasă și a arăta că merită să evolueze la o echipă mai bine cotată decât Paris Saint Germain, specialiștii dând deja ca sigură trecerea acestuia la Real Madrid.

Didier Deschamps, antrenorul Franței la Euro 2024

Considerat, de-a lungul timpului, drept un fotbalist cerebral, mai ales în perioada în care evolua la Juventus Torino, Didier Deschamps a scris istorie și ca selecționer al Franței, pe care o conduce încă din 2012.

Vorbim despre o perioadă mai mare de un deceniu în care Didier Deschamps a fost campion mondial și vicecampion mondial, vicecampion european și câștigător al UEFA Nations League, cu naționala Franței.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că vor scădea cu mult ratele, după micşorarea dobânzii-cheie?
Observator » Sport » Lotul Franței pentru Euro 2024. Pretenții pe măsura valorii