Antena Meniu Search
x

Final de carieră. Lucian Bute se retrage din boxul profesionist

Final de carieră pentru o legendă a sportului românesc! La 39 de ani, Lucian Bute a decis să pună mănuşile de box în cui. Presa canadiană a fost cea care a anunţat că fostul campion român a hotărât să se retragă.

de Redactia Observator

la 20.03.2019, 11:36

Vezi și

Final de carieră pentru o legendă a sportului românesc! La 39 de ani, Lucian Bute a decis să pună mănuşile de box în cui. Presa canadiană a fost cea care a anunţat că fostul campion român a hotărât să se retragă. Cel mai probabil, pugilistul va face astăzi şi anunţul oficial. Lucian Bute a avut o carieră impresionată, cu zeci de victorii la activ. În satul său natal este aşteptat acum de părinţi şi vecini cu braţele deschise.

Este ultimul campion mondial la box profesionist pe care l-a dat România. Anunţul că Lucian Bute se retrage a apărut în presa din Canada, iar vestea a ajuns până în comuna sa natală, Pechea, din judeţul Galaţi. Pentru părinţii săi, e motiv de bucurie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şi vecinii îl aşteaptă acasă. Au numai cuvinte de laudă despre el. Unii chiar îşi amintesc cu nostalgie primele drumuri ale lui Bute spre sala de antrenament din Galaţi.

Şi, într-adevăr, în spatele succesului au stat ani întregi de muncă. Însă efortul a meritat.

În 2007, Lucian Bute a câştigat titlul de campion mondial, după ce l-a învins pe columbianul Alejandro Berrio, la Montreal. Pugilistul a păstrat centura IBF 5 ani la rând.

Bute a jucat ultimul meci oficial în urmă cu trei ani. Tot în 2016, a fost implicat într-un scandal de dopaj. După acest eveniment, nu a reuşit să mai revină cu adevărat în ring. Pugilistul român are totuşi un palmares impresionant: 32 de victorii şi 5 înfrângeri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Final de carieră. Lucian Bute se retrage din boxul profesionist