Antena Meniu Search
x

Update Campionatul European de tineret: România, egal cu Olanda la debutul la turneul final

Naţionala de tineret a României a debutat cu un rezultat bun la turneul final al Campionatului European, elevii lui Adrian Mutu încheind la egalitate, scor 1-1, cu naţionala similară a Olandei, într-un meci jucat miercuri seara la Budapesta (Ungaria).

de Redactia Observator

la 24.03.2021, 23:54

România este în grupă cu Olanda, Ungaria şi Germania la Campionatul European de tineret
România trece rareori de centrul terenului în meciul cu Olanda - Captură TVR
  • România este în grupă cu Olanda, Ungaria şi Germania la Campionatul European de tineret.
  • România joacă la Budapesta, în Ungaria, meciurile din grupa de la Campionatul European de tineret.

Min. 94 - Este final de meci la Budapesta. România şi Olanda termină la egalitate, 1-1, în prima etapă a grupelor de la Campionatul European de tineret. A fost un meci în care formaţia noastră a fost obligată să sufere, să se apere de multe ori cu aproape întreg efectivul, dar şi un meci în care puteam să dăm lovitura de câteva ori, pe final. Obţinem un punct la finalul unui meci promiţător şi abordăm cu încredere duelul cu Ungaria de sâmbătă, din etapa a doua a grupelor, mai ales după ce viitorii adversari ai României au debutat cu o înfrângere la scor la turneul final, 0-3 cu Germania.

Min. 92 - Andrei Ciobanu are şansa de a marca golul victoriei, dar şutul său este scos cu greu de portarul Olandei. Ce ocazie ratează România!

Min. 88 - Schimbare în echipa României. Iese Moruţan şi intră Itu.

Min. 82 - Ciobanu şutează din nou bine, din lovitură liberă, şi portarul olandezilor reţine în doi timpi.

Pe acelaşi subiect

Min. 80 - Schimbare în echipa Olandei. Intră Brobbey şi iese Lang. Schimbare şi în echipa României. A ieşit Ganea şi a intrat Adrian Petre.

Min. 77 - Koopmainers vede cartonaşul galben pentru un fault tare comis asupra lui Darius Olaru.

Min. 73 - Schimbare în echipa României. Iese Măţan şi intră Oaidă.

Min. 68 - Zeefuik şi Ganea văd cartonaşul galben, după un conflict între cei doi jucători.

Min. 66 - Ocazie mare pentru România. Paşcanu reia cu capul, după corner, şi portarul olandezilor respinge in extremis.

Min. 65 - Ocazie mare pentru Olanda. Koopmainers şutează puternic, din afara careului, şi Vlad respinge in extremis în corner.

Min. 64 - Olanda face prima schimbare. A ieşit Boadu şi a intrat Gakpo.

Min. 62 - Olanda domină steril şi repriza a doua. România se apără foarte bine, chiar dacă este obligată să aducă, în anumite momente, aproape toată echipa în careul de 16 metri.

Min. 53 - Repriza a doua seamănă cu prima. Olanda are 71% posesia balonului.

23.02 - Olanda a avut lovitura de start în repriza a doua.

Min. 45 România - Olanda 1-1. Cele două formaţii sunt la egalitate, la pauză, în meciul jucat la Budapesta. A fost o primă repriză dominată de echipa Olandei, însă a fost o dominare sterilă, în care poarta lui Vlad a fost pusă rareori în pericol. Sperăm ca echipa noastră să joace cel puţin la fel de bine şi în repriza a doua.

Min. 45 - Marius Marin vede cartonaşul galben pentru un fault.

Min. 36 - O nouă centrare de pe dreapta îl găseşte pe De Wit în careul nostru. Din fericire, lovitura de cap a acestuia se duce pe centrul porţii şi Vlad reţine fără emoţii.

Min. 30 - Olanda controlează jocul, dar o face în mod steril.

Min. 20 GOOOOOOOLLL ROMÂNIA, GOOOOOOOLLL Andrei Ciobanu!!! România - Olanda 1-1. Echipa noastră şi-a revenit rapid după golul încasat şi a reuşit să egaleze. Andrei Ciobanu a punctat, executând perfect o lovitură liberă de la circa 22 de metri.

Min. 16 România - Olanda 0-1. Olandezii deschid scorul după o fază trasă la indigo cu cea din minutul 8. Kluivert a centrat de pe dreapta, din corner, şi Schuurs a punctat cu o lovitură cu capul.

Min. 8 - Mare ocazie pentru Olanda. Kluivert centrează de pe dreapta, din corner, şi De Wit reia cu capul, puţin pe lângă poarta echipei noastre.

Min. 4 - România are prima acţiune bună a meciului. Şutul lui Moruţan a trecut puţin pe lângă poarta adversă.

22.00 - România a avut lovitura de start a meciului cu Olanda de la Budapesta.

UPDATE, 20.55: S-au anunţat echipele de start pentru meciul România - Olanda de la Budapesta. Adrian Mutu a decis să înceapă cu Vlad - Haruţ, Ciobotariu, Paşcanu, Boboc - Olaru, Marius Marin, Ciobanu - Moruţan, Ganea, Măţan. Olanda răspunde cu Scherpen - Zeefuik, Schuurs, Teze, Bakker - Reis, De Wit, Koopmeiners - Lang, Boadu, Kluivert.

Calificată in extremis la turneul final, după ce a prins locul al doilea într-o grupă câştigată de Danemarca, România are o misiune imposibilă la Campionatul European, fiind repartizată în Grupa A a competiţiei, alături de două selecţionate puternice, precum Olanda şi Germania, dar şi alături de Ungaria, una dintre gazdele competiţiei.

Miercuri seara, în primul meci din grupe, România înfruntă selecţionata Olandei, echipă care a făcut spectacol în calificări şi care a câştigat Grupa 7, marcând 46 de goluri în 10 meciuri şi obţinând două victorii cu 7-0 în deplasare, împotriva Belarusului şi a Ciprului, dar şi alte victorii categorice acasă, 4-2 cu Portugalia, 5-0 cu Belarus, 5-1 cu Cipru şi 5-0 cu Gibraltar.

Olanda luptă cu tot ce are mai bun la dispoziţie împotriva României

Dacă naţionala României şi-a pierdut o mare parte din lotul utilizat în preliminarii sau la turneul final de acum doi ani, în condiţiile în care Dennis Man, Valentin Mihăilă sau Florinel Coman au fost promovaţi la prima echipă, iar Valentin Costache a rămas acasă, din cauza infecţiei cu noul coronavirus, Olanda ne atacă utilizând aproape tot ce are mai bun la dispoziţie.

Din echipa antrenată de Erwin van de Looi nu lipsesc Dani de Wit sau Myron Boadu, fotbalişti care, împreună, au marcat 18 dintre cele 46 de goluri reuşite de Olanda în preliminarii, dar nici Justin Kluivert, fiul fostului mare internaţional Patrick Kluivert şi un jucător care, la nici 22 de ani, are deja la activ 56 de meciuri şi 15 goluri pentru Ajax Amsterdam, 68 de meciuri şi nouă goluri pentru AS Roma şi 19 meciuri şi două goluri pentru RasenBallsport Leipzig.

Ce urmează pentru România, după meciul cu Olanda

Din cauza impactului avut de pandemia de coronavirus asupra programului internaţional sportiv, reprezentanţii UEFA au decis ca meciurile de la ediţia din acest an a Campionatului European de tineret să se dispute în două etape. Astfel, în perioada 24-31 mai se joacă meciurile din faza grupelor, iar în perioada 31 mai - 6 iunie se joacă meciurile din fazele eliminatorii.

După partida cu Olanda, de miercuri seara, România înfruntă ţara gazdă, Ungaria, într-un meci care se joacă sâmbătă, pe 27 martie, de la ora 19.00, ora României, tot la Budapesta. În ultima etapă din faza grupelor, marţi, pe 30 martie, jucăm tot la Budapesta, însă împotriva Germaniei, într-un alt meci care va începe de la ora 19.00, ora României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Sport » Campionatul European de tineret: România, egal cu Olanda la debutul la turneul final