Antena Meniu Search
x

România la Campionatul European de tineret. Cine sunt cei 23 de fotbalişti pe care mizează Adrian Mutu

Naţionala de tineret a României susţine, în perioada 24-30 martie, meciurile din faza grupelor de la Campionatul European de fotbal, competiţie găzduită de Ungaria şi Slovenia.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 15.03.2021, 08:55

Fotbaliştii antrenaţi de Adrian Mutu speră la o calificare în fazele eliminatorii ale Campionatului European de fotbal
Cei 23 de fotbalişti pe care selecţionerul Adrian Mutu mizează la Campionatul European de tineret - Federaţia Română de Fotbal
  • România are doar patru stranieri în lotul pentru Campionatul European de tineret.
  • România a ajuns până în semifinale la ultima ediţie a Campionatului European de tineret.

Calificată pentru a doua oară la rând între cele mai bune 16 echipe ale Europei, naţionala de tineret a României a fost repartizată în Grupa A a competiţiei, alături de Ungaria, una dintre gazdele turneului final, Germania şi Olanda.

Selecţionata României intră în focuri miercuri, pe 24 martie, urmând să înfrunte Olanda de la 22.00, ora României, într-un meci care va avea loc la Budapesta, pe Bozsik Aréna, stadionul echipei Honved Budapesta. Urmează sâmbătă, pe 27 martie, meciul cu Ungaria jucat pe aceeaşi arenă, de la 19.00, ora României, iar marţi, pe 30 martie, jucăm împotriva Germaniei, tot pe Bozsik Arena, de la 19.00, ora României.

23 pentru o nouă calificare a României în fazele eliminatorii

După ce, în 2019, România a ajuns până în semifinalele Campionatului European pentru tineret, acum, echipa noastră speră într-o nouă calificare în fazele eliminatorii ale competiţiei. Totuşi, de această dată misiunea echipei noastre este una mult mai dificilă, în condiţiile în care antrenorul Adrian Mutu a decis să lase la dispoziţia echipei naţionale de seniori câţiva jucători de top pe care s-ar fi putut baza fără probleme, respectiv Ianis Hagi, Dennis Man, Valentin Mihăilă sau Florinel Coman.

Precum o naţională care se respectivă, România abordează meciurile de la turneul final al Campionatului European de tineret cu fotbalişti care pot profita de ocazie şi se pot remarca pentru a obţine contracte mai bune la echipe de top din vestul Europei. În aceste condiţii, România are doar patru stranieri în lotul de 23, respectiv pe Alexandru Paşcanu, fotbalist la Ponferradina, în Spania, dar care aparţine de CFR Cluj, Marius Marin, de la Pisa, Alexandru Măţan, de la Columbus Crew, şi Radu Drăguşin, de la Juventus Torino.

Lotul complet al României pentru turneul final arată astfel:

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Eșanu (Dinamo București);

Fundași: Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Denis Haruț (FCSB), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Raul Opruț (AFC Hermannstadt), Radu Boboc (FC Viitorul);

Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Olimpiu Moruțan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA);

Atacanți: George Ganea (FC Viitorul), Valentin Costache (CFR Cluj).

În plus, Adrian Mutu are şi o listă adiţională cu jucători care pot ajunge în lotul de 23 dacă apar accidentări sau infectări cu noul coronavirus. Vorbim de câteva nume interesante precum Louis Munteanu, de la Fiorentina, sau Vlad Dragomir, de la Virtus Entella, ori Andrei Raţiu, de la Villarreal, dar şi despre fotbalişti din campionatul intern precum Mihai Velişar, de la Gaz Metan Mediaş, sau Adrian Şut, de la FCSB.

Lista adiţională a lui Adrian Mutu: Mihai Popa (Astra Giurgiu), Mihai Velişar (Gaz Metan Mediaș), Ricardo Grigore (Dinamo), Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Adrian Șut (FCSB), Gabriel Simion (FCSB), Vlad Dragomir (Virtus Entella/Italia), Denis Drăguș (Crotone/Italia), Claudiu Petrilă (Sepsi OSK), Adrian Petre (UTA Arad), Nicolae Cârnat (CFR Cluj), Louis Munteanu (Fiorentina/Italia).

România U21, semifinalistă la ultimul Campionat European

În 2019, în Italia şi în San Marino, naţionala de tineret a României a făcut un turneu final de vis. Echipa antrenată atunci de Mirel Rădoi a învins la scor pe Croaţia, 4-1, şi Anglia, 4-2, a făcut egal cu Franţa, 0-0, dar a cedat în semifinala cu Germania, 2-4, după ce a încasat două goluri pe final, ratând astfel ocazia de a juca în finala competiţiei, împotriva Spaniei.

S-au remarcat atunci George Puşcaş, Florinel Coman şi Ianis Hagi, care au marcat, în total, opt dintre cele 10 goluri ale României, însă doar primul a prins, în cele din urmă, echipa turneului final, alături de Jonathan Tah, fundaş de la Bayer Leverkusen, evaluat la 20 de milioane de euro, Fabian Ruiz, mijlocaşul spaniol achiziţionat de Napoli cu 30 de milioane de euro, sau Dani Ceballos, mijlocaş spaniol pe care Real Madrid dădea 18 milioane de euro în 2017.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » România la Campionatul European de tineret. Cine sunt cei 23 de fotbalişti pe care mizează Adrian Mutu