Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Medaliata olimpică de tineret Alegna Osorio a murit, la doar 19 ani. Aruncătoarea fusese lovită de un ciocan, la antrenament

Alegna Osorio, o sportivă din Cuba, a murit la doar 19 ani, după o accidentare suferită la antrenament care a ţinut-o în comă luni întregi. Sportiva era medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de tineret.

de Cornel Preda

la 29.07.2021 , 18:17

Aruncătoarea cu ciocanul Alegna Osorio avea doar 19 ani Aruncătoarea cu ciocanul Alegna Osorio avea doar 19 ani - CALIXTO N. YANES JIT / Osvaldo C. Vento Montiller

Atleta cubaneză a suferit răni grave la cap în luna aprilie, când a fost lovită accidental de un ciocan în timpul unui atrenament. 

Vă anunţ cu durere că impactul unui accident a provocat moartea tinerei Alegna Osoria Mayari. Am fost în contact permanent cu părinţii ei şi am urmărit bătălia pe care a dus-o. Împărtăşim această durere de nesuportat cu familia sa”, a declarat Osvaldo Vento, preşedintele Institutului Naţional pentru Sport din Cuba.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

Accidentare învăluită în mister

Pe acelaşi subiect

Alegna Osorio Mayari se afla pe un stadion de atletism din Cuba, la antrenament, când a fost lovită din greşeală de un ciocan. "Atletul, în timpul antrenamentului, a mânuit incorect ciocanul şi l-a aruncat în Alegna Osorio, provocându-i acesteia o fractură craniană şi expunându-i creierul. Alegna a fost dusă la spital în stare foarte gravă", scria presa din Cuba la vremea respectivă.

Conform unui sportiv aflat în Statele Unite, citat de Diario de Cuba, "autorităţile ascund adevărul cu privire la eveniment. Presa a fost redusă la tăcere, iar atleţii nu au voie să vorbească despre ce s-a întâmplat. Şi familia a fost redusă la tăcere", a spus acesta.

Sportiva se antrena pentru concursurile ce ar fi putut să îi aducă o calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. 

Osorio a ocupat locul trei în proba de aruncarea ciocanului la Jocurile Olimpice de tineret din 2018 şi a cucerit medalia de bronz. Sportiva a câştigat bronzul şi la Campionatele Pan-Americane under-20, în urmă cu doi ani.

Cornel Preda Like

Cornel și-a descoperit pasiunea pentru jurnalism încă din anii gimnaziali, când se trezea la 5 dimineața și mergea la chioșcul de ziare pentru a face „revista presei”.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Sport » Medaliata olimpică de tineret Alegna Osorio a murit, la doar 19 ani. Aruncătoarea fusese lovită de un ciocan, la antrenament