Antena Meniu Search
x

Mersul pe jos, bun în pandemie. Care sunt beneficiile plimbărilor lungi

Hippocrate, cel mai vestit medic al Greciei Antice, spunea că mersul pe jos este cel mai bun medicament! Şi nu întâmplător.

Iulia Dumitrașcu
de Iulia Dumitrașcu

la 15.10.2020, 13:54

Vezi și
  • Vizitele în parcurile din Europa au crescut de la 56 până la 80 de procente.
  • Restricţiile impuse de pandemie i-a invăţat pe oameni să aprecieze mai mult natura.

Studiile cercetătorilor au demonstart că 30 de minute de mers pe zi pot face minuni în corpul uman. Iar în această perioadă sunt chiar indicate plimbările lungi. Ideal ar fi ca zilnic să facem cel puţin 10 mii de paşi. Desigur, respectând regulile de distanţare. Care sunt beneficiile mersului pe jos.

Trendul s-a extins însă în toată Europa. De exemplu, în timpul pandemiei, vizitele în parcurile din Europa au crescut cu aproape un sfert, de la 56 până la 80 de procente. Se pare că restricţiile impuse de pandemie i-a invăţat pe oameni să aprecieze mai mult natura. Drept urmare, 40% dintre europenii chestionaţi au spus că vor petrece de acum încolo mai mult timp în parc decât o făceau până la izbucnirea crizei. 

Şi dacă se înâmplă cumva să locuiţi în Londra, Paris, Bogota sau chiar Hong Kong, să şiţi că acestea sunt cele mai prietenoase oraşe pentru cei care vor să renunţe la maşină pentru plimbările în aer liber, arată un studiu al Institutului pentru Politici de Transport și Dezvoltare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Mersul pe jos, bun în pandemie. Care sunt beneficiile plimbărilor lungi