Meniu
Search
x

"Sunt mândru că sunt rus". Mesajul căpitanului naţionalei Rusiei, la o săptămână de la începutul războiului din Ucraina: ce a spus despre fotbaliştii ucraineni

Războiul din Ucraina a intrat în a şaptea zi. Dincolo de sancţiunile economice şi mesajele politice transmise de comunitatea internaţională, războiul declanşat de Rusia "a lovit" şi în lumea sportului.

De Redactia Observator la 02.03.2022, 18:43

FIFA şi UEFA vor să interzică echipele de club din Rusia din competiţiile internaţionale şi chiar echipa naţională de fotbal. Artem Dzyuba, atacantul în vârstă de 33 de ani al celor de la Zenit Sankt-Petersburg şi căpitan al naţionalei Rusiei, a rupt tăcerea în privinţa situaţiei din Ucraina, potrivit DailyMail.

Într-un lung mesaj postat pe Instagram, Dzyuba spune că "războiul este înfricoşător", dar nu condamnă în mod direct acţiunile Rusiei. De asemenea, Dzyuba i-a criticat pe Vitaliy Mykolenko și Andriy Yarmolenko, jucători ucraineni care evoluează în Premier League.

"Nu am vrut să comentez despre evenimentele din Ucraina până când situaţia de acolo nu se liniştea. Nu am vrut nu pentru că îmi este frică, ci pentru că nu sunt un expert în politică şi niciodată nu mi-a plăcut să-mi dau cu părere despre ce nu cunosc (spre deosebire de diverşi experţi şi virusologi care au apărut recent pe Internet). Dar ca orice om, am şi eu părerea mea. Sunt împotriva războiului, războiul este înfricoşător. Sunt, de asemenea, şi împotriva discriminării pe bază de naţionalitate. Nu mi-e ruşine că sunt rus. Sunt mândru că sunt rus. Şi nu înţeleg de ce sportivii trebuie să sufere în aceste momente. Sunt împotriva dublului standard. Războiul se va termina la un moment dat, dar relaţiile dintre oameni vor rămâne şi dacă aruncăm cu ură acum va fi greu să readucem relaţiile aşa cum erau înainte. P.S: pentru unii colegi care stau cu fundurile în vile luxoase din Anglia (n.red. Vitaliy Mykolenko și Andriy Yarmolenko, jucători ucraineni) şi spun lucruri mizerabile despre ruşi: nu ne puteţi atinge, cuvintele voastre nu ne jignesc, vă înţelegem total. Pace şi bunătate!", a fost mesajul postat pe Artem Dzyuba pe contul său de Instagram.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » "Sunt mândru că sunt rus". Mesajul căpitanului naţionalei Rusiei, la o săptămână de la începutul războiului din Ucraina: ce a spus despre fotbaliştii ucraineni