Antena Meniu Search
x

Foto "Mică, frumoasă și foarte puternică". Alexandra, o jandarmeriță din Brașov, a venit de la Mondialele de powerlifting cu 4 medalii de bronz

Mică, frumoasă și foarte puternică, la doar 46.2 de kilograme, Alexandra a reușit să își aducă în palmares încă patru medalii de bronz, după ce executat îndreptări cu 100 kilograme, genuflexiuni cu 87.5 kilograme și a reușit să împingă din culcat 42.5 kilograme, au transmis reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobile "Burebista" Brașov.

de Redactia Observator

la 05.09.2023, 16:03

"Alexandra Zamfirescu a revenit de la Campionatul Mondial de Powerlifting, care a avut loc în Cluj-Napoca în perioada 24 august - 3 septembrie, unde sportivi din 55 de țări s-au adunat pentru a-și măsura forțele. Puternica noastră colegă a concurat cu peste 90 de femei, la diferite categorii specifice acestui sport și a reușit să urce pe podium la toate probele specifice categoriei ei de kilograme", au anunțat jandarmii brașoveni.

Alexandra Zamfirescu a fost pentru prima oară, în 2023, selecționată în lotul României.

"Alexandra se ghidează după vorbele lui Anthony Robins, care spun că "Mulți oameni sunt plini de pasiune, însă din cauza propriilor convingeri limitate despre cine sunt și ce pot face, nu iau niciodată inițiative care ar putea sa le transforme visul in realitate", astfel ea a reușit ani la rând să se califice pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la competițiile naționale de juniori și seniori, iar anul acesta pentru prima dată a fost selecționată în lotul României, aducând prestanță și onoare țării", a precizat plutonier Alexandra Maria Cojocaru, purtătorul de cuvând al Grupării de Jandarmi din Brașov.

Ce este powerlifting-ul

Powerliftingul este un sport în care se încearcă ridicarea unei greutăți maxime în trei stiluri diferite, respectiv genuflexiuni, împins din culcat și îndreptări. Sportivii beneficiază de trei încercări în fiecare stil de ridicare.

Competiția se desfășoară în general pe categorii de sex, vârstă și greutate și este câștigată de sportivul care obține cumulat cel mai mare punctaj total, în calcularea lui fiind luată în considerare doar repetarea maximală pentru fiecare tip de ridicare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Sport » "Mică, frumoasă și foarte puternică". Alexandra, o jandarmeriță din Brașov, a venit de la Mondialele de powerlifting cu 4 medalii de bronz