Antena Meniu Search
x

Michael Schumacher rămâne în stare critică

Michael Schumacher continuă să ne ţină cu răsuflarea tăiată. Germanul rămâne în stare critică, în comă indusă, la spitalul din Grenoble. Adrian Mutu şi Helmuth Duckadam, sunt şi ei îngrijoraţi, pentru septuplul campion mondial.

Vezi și

Michael Schumacher a suferit încă o intervenţie pe creier, în noaptea de luni spre marţi, pentru a-i îndepărta un hematom voluminos, apărut pe partea stângă şi pentru a-i monta un dispozitiv care să-i scadă presiunea intracraniană.

"Controlăm situaţia mai mult ca ieri, dar viaţa lui este încă în pericol", spun doctorii. Intervenţia a durat două ore. "O nouă scanare s-a realizat în această dimineaţă şi aparatul de la radiologie a indicat o uşoară ameliorare. Nu am observat niciun semn că starea lui iniţială s-ar înrăutăţi".

"Mai sunt şi alte leziuni la nivelul creierului", spun doctorii care, de aproape trei zile, sunt în alertă. "Casca lui s-a făcut ţăndări", susţin cei care l-au văzut pe Schumacher imediat după impact. Un martor a filmat momentul în care elicopterul a decolat spre spital cu schiorul grav rănit la cap..

Soţia Corinna, cei doi copiii şi fratele fost pilot, Ralph, sunt alături de Michael la spitalul din Grenoble. Familia a vrut să-l transporte la un spital din Germania, dar doctorii au zis că pacientul este netransferabil. Pe 3 ianuarie, Michael Schumacher împlineşte 45 de ani.

"În acest moment, nici nu se pune problema de a-l evalua, din punct de vedere neurologic, pentru a vedea cum va fi la trezire", mai spun medicii care au grijă de campionul F1.

Pentru omul care a trăit în viteză, şi vindecarea s-ar putea face tot în viteză. Evoluţia sa i-a lăsat cu gura căscată pe cei de la spitalul din Grenoble.

Nu se aşteptau ca starea de sănătate a germanului să le permită o nouă intervenţie.

"Nu putem spune că este în afara oricărui pericol, dar în acest moment, am câştigat un pic de timp."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Michael Schumacher rămâne în stare critică