Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mircea Lucescu este noul selecționer al României

Mircea Lucescu a acceptat oferta FRF și va fi noul selecționer al naționalei de fotbal a României, transmite AS.RO. Un anunț oficial va fi făcut de Federația Română de Fotbal. Astfel, Il Luce va fi la cârma naționalei în campania de calificare pentru Cupa Mondială din 2026, competiție transmisă exclusiv de Antena 1. Edward Iordănescu, al cărui contract expira la finalul lunii iulie, anunțase că nu va continua pe banca echipei naţionale a României.

de Redactia Observator

la 05.08.2024 , 15:08

antrenorul Mircea Lucescu Mircea Lucescu este noul selecționer al naționalei de fotbal a României - Profimedia Images

Antrenorul în vârstă de 79 de ani este cel care îl va înlocui pe Edi Iordănescu. Il Luce a devenit prima ţintă a lui Răzvan Burleanu, după ce Gică Hagi a refuzat din nou naţionala. Mircea Lucescu este liber de contract din noiembrie 2023, când și-a încheiat mandatul la Dinamo Kiev. 

Lucescu, noul selecţioner al României

După negocierile maraton de luni, Mircea Lucescu a fost convins să semneze. O conferinţă de presă prin care va fi prezentat Il Luce va avea loc marţi, 6 august.

Articolul continuă după reclamă

Mircea Lucescu va fi la al doilea mandat pe banca echipei naţionale, după cel din perioada 1981-1986, înregistrând 24 de victorii, 19 remize şi 15 eşecuri, în cele 58 de meciuri adunate.

Pe acelaşi subiect

Lucescu are în cont şi performanţa de a califica România la EURO 1984, dintr-o grupă din care au mai făcut parte Italia, Suedia, Cehoslovacia și Cipru.

Cine este Mircea Lucescu 

Mircea Lucescu este un renumit antrenor de fotbal și fost jucător român, cunoscut pentru cariera sa impresionantă în lumea fotbalului european și internațional. Născut pe 29 iulie 1945, la București, Lucescu a început cariera de jucător la Școala Sportivă 2 București și a evoluat ulterior pentru Dinamo București, unul dintre cele mai de succes cluburi din România, precum și pentru echipa națională a României.

După retragerea sa ca jucător, Lucescu a început o carieră de antrenor care l-a purtat prin numeroase țări și cluburi. A antrenat echipe de prestigiu precum Dinamo București, Rapid București, Galatasaray, Beşiktaş, Șahtior Donețk, Zenit Sankt Petersburg, și echipa națională a Turciei. Cu Șahtior Donețk, Lucescu a obținut succese remarcabile, inclusiv câștigarea Cupei UEFA în 2009 și multiple titluri de campion în Ucraina.

Cunoscut pentru stilul său de antrenorat strategic și pentru abilitatea de a dezvolta și motiva jucători tineri, Lucescu a fost apreciat nu doar pentru rezultatele obținute, dar și pentru contribuția sa la dezvoltarea fotbalului în diverse regiuni. De-a lungul carierei sale, a câștigat numeroase premii și distincții, fiind considerat unul dintre cei mai de succes și influenți antrenori din istoria fotbalului european.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Sport » Mircea Lucescu este noul selecționer al României