Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Totul despre FC Astana, adversarul formaţiei Corvinul Hunedoara din turul III preliminar al UEFA Conference League

Aventura europeană a formaţiei Corvinul Hunedoara, deţinătoarea Cupei României la fotbal, continuă, deşi elevii lui Florin Maxim au pierdut, 0-1 la general, dubla manşă cu croaţii de la NK Rijeka, din turul II preliminar al UEFA Europa League.

de Redactia Observator

la 15.08.2024 , 17:38

Maks Ebong, internaţional din Belarus, este vedeta FC Astana, adversarul formaţiei Corvinul Hunedoara în preliminariile UEFA Conference League Maks Ebong, internaţional din Belarus, este vedeta FC Astana, adversarul formaţiei Corvinul Hunedoara în preliminariile UEFA Conference League - Profimedia

Corvinul a fost, joi seara, aproape să producă o nouă surpriză colosală, dar atacantul Sergiu Buş a irosit lamentabil un penalty în minutul 76 al confruntării cu NK Rijeka, din deplasare, la 1-0 pentru croaţi.

Totuşi, deşi eliminată din UEFA Europa League, Corvinul Hunedoara îşi continuă aventura în UEFA Conference League, urmând să dea piept, în turul III preliminar al competiţiei, cu FC Astana, din Kazahstan.

FC Astana, doar a doua dublă împotriva unei echipe din România

Articolul continuă după reclamă

FC Astana, adversara formaţiei Corvinul Hunedoara, este o echipă extrem de experimentată în ceea ce priveşte participarea în cupele europene, dar dă piept doar pentru a doua oară în istorie cu o echipă din România.

Pe acelaşi subiect

În sezonul 2019-2020, în preliminariile UEFA Champions League, FC Astana a fost eliminată de CFR Cluj, după 1-0 pe teren propriu şi 1-3 în deplasare. Nu a fost o misiune uşoară pentru campioana României de atunci, Omrani reuşind un hattrick şi marcând golul calificării în minutul 73, după ce Astana deschisese scorul şi la Cluj.

De altfel, FC Astana are în palmares şapte titluri de campioană a Kazahstanului, toate cucerite în ultimul deceniu, trei Cupe ale Kazahstanului, şase Supercupe ale Kazahstanului şi un total de 100 de meciuri jucate în cupele europene. 

FC Astana a ajuns în grupele UEFA Champions League în sezonul 2015-2016, unde a obţinut patru egaluri din şase meciuri, 2-2 cu Benfica Lisabona, 0-0 cu Atletico Madrid, 2-2 şi 1-1 cu Galatasaray Istanbul. A ajuns în primăvara Europa League în 2018, 1-3 şi 3-3 cu Sporting Lisabona. A bătut pe Manchester United, 2-1, în 2019, în grupele Europa League. 

În turul III preliminar din actualul sezon al UEFA Conference League s-a calificat după 1-0 şi 1-1 cu Milsami Orhei, reprezentanta Republicii Moldova.

Maks Ebong, vedeta FC Astana 

FC Astana are un lot evaluat la doar 9,85 milioane de euro, cam cât AFC Hermannstadt, iar vedeta echipei este Max Ebong, mijlocaş bielorus de origine cameruneză, fotbalist cotat la 800.000 de euro. Deşi încă nu a împlinit 25 de ani, Ebong are, deja, 38 de selecţii în naţionala statului Belarus.

Pe lângă Ebong, în lotul antrenat de Grigori Babayan, la FC Astana, se mai regăsesc jucători interesanţi precum Karlo Bartolec (cinci selecţii în naţionala Croaţiei), Marin Tomasov (o selecţie în naţionala Croaţiei) sau Abzal Beysebekov şi Islambek Kuat jucători cu zeci de selecţii, fiecare, în naţionala Kazahstanului.

Când se joacă meciurile din dubla Corvinul - Astana  

Meciurile dintre Corvinul Hunedoara şi FC Astana ar urma să se joace joi, 8 august, turul, la Sibiu, la o oră ce urmează a fi anunţată în cel mai scurt timp posibil, şi joi, 15 august, returul, la Astana, de asemenea, la o oră ce urmează a fi anunţată în cel mai scurt timp posibil.

Învingătoarea dintre Corvinul Hunedoara şi FC Astana se califică în play-off-ul UEFA Conference League, în timp ce învinsa părăseşte cupele europene. Tragerea la sorţi pentru stabilirea meciurilor din play-off-ul UEFA Conference League are loc luni, 5 august 2024.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Sport » Totul despre FC Astana, adversarul formaţiei Corvinul Hunedoara din turul III preliminar al UEFA Conference League