Antena Meniu Search
x

Naţionala României s-a calificat la Campionatul Mondial de handbal feminin

Naţionala feminină de handbal a României a obţinut, miercuri, calificarea la turneul final al Campionatului Mondial, competiţie care ar urma să aibă loc în decembrie, în Spania.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 21.04.2021, 20:10

România joacă la Campionatul Mondial de handbal în decembrie, în Spania
Româncele nu au avut nicio problemă în dubla cu Macedonia de Nord - Facebook Federaţia Română de Handbal
  • Turneul final al Campionatului Mondial de handbal se joacă în decembrie, în Spania.

România s-a calificat la turneul final fără mari emoţii, după ce a obţinut o dublă victorie categorică împotriva echipei similare a Macedoniei de Nord. După ce în prima manşă, pe 17 aprilie, la Bucureşti, România s-a impus, cu 33-22, echipa noastră a câştigat, miercuri, şi meciul din deplasare, scor 35-20.

Duelul de la Skopje a fost la discreţia echipei noastre, cu excepţia startului de partidă, când gazdele au condus cu 3-1. Din fericire, a fost un simplu foc de paie. România a pus rapid stăpânire pe joc, a marcat patru goluri la rând, conducând cu 5-3, şi s-a distanţat încet, dar sigur, pe tabelă.

A fost 18-10 la pauză, pentru România, şi s-a încheiat 35-20, la capătul unei dispute în care ne-am permis inclusiv să o menajăm, în mare măsură, pe Cristina Neagu.

A fost un meci în care s-au remarcat Lorena Ostase şi Sonia Seraficeanu, semn că România are viitor în handbalul feminin, dar şi Laura Moisă şi Crina Pintea, jucătoare care par că au trecut peste ratarea calificării la Jocurile Olimpice şi îşi doresc să obţină un rezultat cât mai bun la Campionatul Mondial, mai ales că este una dintre ultimele competiţii de anvergură la care ar putea participa cu echipa naţională a României.

Pe acelaşi subiect

Turneul final al Campionatului Mondial de handbal se joacă între 2 şi 19 decembrie

În acest an avem a 25-a ediţie a Campionatului Mondial de handbal, turneul final urmând să aibă loc în perioada 2-19 decembrie, în Spania. Este pentru prima dată când la Campionatul Mondial participă 32 de echipe, în loc de 24, câte au fost la Campionatul Mondial din 2019, din Japonia.

Până acum se cunosc 13 echipe calificate la turneul final, toate din Europa: Spania, Olanda, Croaţia, Danemarca, Franţa, Austria, Norvegia, Cehia, Germania, Ungaria, Muntenegru, Rusia şi România. Lor ar urma să li se alăture alte trei echipe din Europa, Slovenia sau Islanda, Slovacia sau Serbia şi Ucraina sau Suedia, dar şi şase echipe din zona Asiei, patru din Africa, trei din America de Sud şi Centrală, o echipă din America de Nord şi, foarte probabil, două wild-card-uri dintre care unul să fie acordat unei echipe din Oceania, în cazul în care cea mai bună echipă din această zonă nu reuşeşte să se califice prin intermediul turneului de calificare din Asia.

România a încheiat pe locul 12 ultima ediţie a Campionatului Mondial, cea din 2019. Cele mai bune rezultate ale României la Campionatul Mondial au fost titlul din 1962, dar şi medaliile de argint obţinute în 1973 şi în 2005, dar şi medalia de bronz obţinută în 2015. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Naţionala României s-a calificat la Campionatul Mondial de handbal feminin