Antena Meniu Search
x

Foto O sportivă însărcinată în luna a opta a câștigat medalia de aur la Taekwondo, în Nigeria

O sportivă din Nigeria, însărcinată în opt luni, a reușit să ia medalia de aur la Taekwondo, în cadrul unui eveniment sportiv organizat la nivel național.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 08.04.2021, 17:30

Aminat Idrees
Aminat Idrees - CNN

Aminat Idrees, în vârstă de 26 de ani, care mai are cel mult o lună până va da naștere unui copil, a câștigat aurul la categoria Poomsae Mixt, organizatorii catalogând reușita ca fiind o sursă de inspirație. Sportiva a declarat pentru CNN ca se simte mândră de realizările ei la evenimentul sportiv ce a avut loc în statul nigerian Edo.

"Este un privilegiu pentru mine. Tocmai m-am decis să dau o șansă după ce m-am antrenat de câteva ori... Mă simt foarte bine. Înainte să rămân gravidă m-am bucurat mereu să mă antrenez, așa că nu a fost nicio diferență cu sarcina", a spus ea.

Reacții divergente pe Twitter după performanța sportivei

Cu toate acestea, nu toți au apreciat participarea ei la competiția sportivă, unele voci criticând faptul că a decis să concureze într-un stadiu atât de avansat al sarcinii. "E mai degrabă bolnăvicios decât sursă de inspirație", a scris pe Twitter Iga Moore. O altă femeia a considerat că "așa se intră în probleme și stres cu sarcina pentru situații ce puteau fi evitate".

Desigur, au existat și aprecieri pozitive. "Ador modul în care a făcut totul să pară ușor. Performanță uluitoare. Lasă-i pe cei cu comentarii ignorante să își îngoape capul în rușine. Poomsae nu e o luptă ci o combinație tactică de mișcări împotriva unor atacuri imaginare", a scris pe Twitter Tope Adebayo.

Aminat Idrees s-a apărat, la rândul ei, aducând în discuție specificul sportului. "Multă lume nu înțelege despre ce e de fapt Taekwondo. Simt că este o cale de a educa în privința asta. Taekwondo are două ramuri: sportul combativ și Poomsae, care este o formă de exercițiu... doar arăți tehnici cu mâna și piciorul. Eu am participal la evenimentul Poomsae", a explicat sportiva.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sport » O sportivă însărcinată în luna a opta a câștigat medalia de aur la Taekwondo, în Nigeria