Foto

O sportivă însărcinată în luna a opta a câștigat medalia de aur la Taekwondo, în Nigeria

De Daniel Murărescu.
Publicat: 08.04.2021, 17:06.
Actualizat: 08.04.2021, 17:30

O sportivă din Nigeria, însărcinată în opt luni, a reușit să ia medalia de aur la Taekwondo, în cadrul unui eveniment sportiv organizat la nivel național.

Aminat Idrees

Aminat Idrees

CNN

Aminat Idrees, în vârstă de 26 de ani, care mai are cel mult o lună până va da naștere unui copil, a câștigat aurul la categoria Poomsae Mixt, organizatorii catalogând reușita ca fiind o sursă de inspirație. Sportiva a declarat pentru CNN ca se simte mândră de realizările ei la evenimentul sportiv ce a avut loc în statul nigerian Edo.

"Este un privilegiu pentru mine. Tocmai m-am decis să dau o șansă după ce m-am antrenat de câteva ori... Mă simt foarte bine. Înainte să rămân gravidă m-am bucurat mereu să mă antrenez, așa că nu a fost nicio diferență cu sarcina", a spus ea.

Reacții divergente pe Twitter după performanța sportivei

Citește și:

Cu toate acestea, nu toți au apreciat participarea ei la competiția sportivă, unele voci criticând faptul că a decis să concureze într-un stadiu atât de avansat al sarcinii. "E mai degrabă bolnăvicios decât sursă de inspirație", a scris pe Twitter Iga Moore. O altă femeia a considerat că "așa se intră în probleme și stres cu sarcina pentru situații ce puteau fi evitate".

Desigur, au existat și aprecieri pozitive. "Ador modul în care a făcut totul să pară ușor. Performanță uluitoare. Lasă-i pe cei cu comentarii ignorante să își îngoape capul în rușine. Poomsae nu e o luptă ci o combinație tactică de mișcări împotriva unor atacuri imaginare", a scris pe Twitter Tope Adebayo.

Aminat Idrees s-a apărat, la rândul ei, aducând în discuție specificul sportului. "Multă lume nu înțelege despre ce e de fapt Taekwondo. Simt că este o cale de a educa în privința asta. Taekwondo are două ramuri: sportul combativ și Poomsae, care este o formă de exercițiu... doar arăți tehnici cu mâna și piciorul. Eu am participal la evenimentul Poomsae", a explicat sportiva.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.