Antena Meniu Search
x

Foto Olanda – Polonia 2-1 la Euro 2024. Ţările de Jos s-au impus la Hamburg, în primul meci din Grupa D

EURO 2024. Echipa naţională a Ţărilor de Jos a învins duminică, la Hamburg, scor 2-1, echipa naţională a Poloniei, într-un meci din grupa D a turneului final Euro 2024.

de Redactia Observator

la 16.06.2024 , 18:03

Olanda – Polonia 2-1 la Euro 2024
Olanda – Polonia 2-1 la Euro 2024 - Profimedia

Selecţionata Olandei a învins naţionala Poloniei cu scorul de 2-1 (1-1), duminică, pe Volksparkstadion din Hamburg, într-un prim meci din Grupa D a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania.

Euro 2024: Ţările de Jos, scor 2-1 cu Polonia

Cu Lewandowski şi Milik pe bancă, polonezii au reuşit să deschidă scorul în minutul 16 al partidei de la Hamburg, deşi olandezii dominaseră primul sfert de oră al partidei. Zielinski a executat un corner şi Adam Buksa, omul care l-a înlocuit pe Lewandowski în atac, a înscris cu o lovitură de cap. Elevii lui Ronald Koeman au pus presiune pe poarta polonezilor şi Szczesny a scos în minutul 20 la van Dijk, iar în minutul 22 Memphis Depay a trimis un trasor peste bara transversală.

Articolul continuă după reclamă

Olandezii au egalat în minutul 29, prin Cody Gakpo, care a înscris din pasa lui Nathan Ake. Meciul s-a jucat pe contre şi în repriza secundă, iar Koeman a recurs la serviciile lui Wout Weghorst, pe care l-a aruncat în luptă din minutul 81. După numai două minute atacantul lui Burnley a primit o pasă de la Ake şi l-a învins pe Szczesny la colţul scurt. Polonezii au trecut pe lângă egalare în minutul 89, cînd Swiderski a trimis, din careu, lângă bară, dar cel mai tânăr portar de la turneul final, Verbruggen, a scos incredibil şi Ţările de Jos s-au impus cu 2-1, în grupa D a turneului final Euro 2024.

Pe acelaşi subiect

POLONIA: Szczesny - Bednarek, Salamon (Bereszynski 86), Kiwior - Frankowski, Zielinski (Piotrowski 78), Romanczuk (Slisz 55), Zalewski – Urbanski (Swiderski 55), Buksa, S. Szymanski (Moder 46). SELECŢIONER: Michal Probierz

ŢĂRILE DE JOS: Verbruggen - Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake (van de Ven 87) - Reijnders, Schouten, Veerman (Wijnaldum 62) – Simons (Malen 62), Depay (Weghorst 81), Gakpo (Frimpong 81). SELECŢIONER: Ronald Koeman

Cartonaşe galbene: Veerman 15

Arbitri: Artur Soares Dias – Paulo Soares, Pedro Ribeiro (toţi din Portugalia) – Irfan Peljto (Bosnia)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Sport » Olanda – Polonia 2-1 la Euro 2024. Ţările de Jos s-au impus la Hamburg, în primul meci din Grupa D