Antena Meniu Search
x

Pedeapsă cu închisoarea, pentru abuz verbal pe internet. Un englez va sta după gratii, după un atac rasist la adresa mijlocaşului Romaine Sawyers

Un bărbat care l-a abuzat pe internet pe Romaine Sawyers, mijlocașul echipei West Bromwich Albion, a primit joi o pedeapsă de opt săptămâni de închisoare.

de Redactia Observator

la 01.10.2021, 08:00

Romaine Sawyers, mijlocașul echipei West Bromwich
Romaine Sawyers, mijlocașul echipei West Bromwich - Profimedia

Simon Silwood, în vârstă de 50 de ani, l-a vizat pe Romaine Sawyers, după ce West Bromwich a pierdut cu 5-0 în fața celor de la Manchester City, într-un meci din prima ligă engleză, în ianuarie. Tribunalul din Birmingham l-a găsit vinovat de faptul că a postat un "mesaj extrem de ofensator", informează Reuters, potrivit MEDIAFAX. West Bromwich i-a interzis pe viață accesul pe stadion lui Silwood, la începutul acestei luni.

Mesaj rasist, la adresa lui Romaine Sawyers

Procuratura Coroanei (Crown Prosecution Service - CPS) a declarat că, în timpul interogatoriului cu poliția, Silwood a recunoscut că a postat un mesaj pe rețelele de socializare, după ce s-a supărat din cauza înfrângerii cu 5-0, dar a dat vina pe o eroare făcută prin folosirea textului predictiv. Judecătorul a spus că mesajul său a fost "motivat de sau a demonstrat ostilitate bazată pe rasă". "Silwood a ales în mod deliberat un cuvânt cunoscut ca având conotații rasiste clare pentru a abuza de un fotbalist, din cauza culorii pielii sale. Un astfel de comportament nu va fi tolerat în fotbal și va fi urmărit penal de către CPS", a declarat Mark Johnson, purtător de cuvânt al CPS.

Instanța l-a obligat pe Silwood să plătească 500 de lire sterline drept despăgubiri și 500 de lire sterline cheltuieli de judecată.

Pe acelaşi subiect

Fotbaliştii, supuşi abuzurilor în mediul online

West Bromwich a retrogradat la finalul sezonului trecut. Sawyers a declarat că a salutat sentința cu privare de libertate și că acum se concentrează să lase incidentul în urmă, adăugând că va dona cele 500 de lire sterline unei organizații caritabile locale, din West Midlands. "Sper ca acest caz să servească drept factor de descurajare pentru alții", a spus el într-o declarație, citat de Reuters. "Acesta este un incident care m-a afectat profund, dar aș dori să îi încurajez pe colegii mei jucători să raporteze toate abuzurile rasiale la poliție. Este larg acceptat faptul că societățile de social media trebuie să facă mai mult pentru a opri publicarea rasismului pe platformele lor. Îi îndemn din nou să ia măsurile necesare pentru a preveni ca cineva să mai fie afectat de abuzul pe care l-am experimentat eu."

Mai mulți jucători au fost supuși abuzurilor rasiale online în ultimele luni, în special în Premier League, iar fotbalul englez a cerut firmelor de social media să facă mai mult pentru a rezolva problema.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Pedeapsă cu închisoarea, pentru abuz verbal pe internet. Un englez va sta după gratii, după un atac rasist la adresa mijlocaşului Romaine Sawyers