Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Primul meci oficial pentru România fără Edi Iordănescu va fi cu Kosovo, în direct la Antena 1

Generaţia de suflet rămâne fără selecţioner! Edi Iordănescu se retrage de la Naţionala de fotbal. Oficialii federaţiei încearcă să îl convingă pe Hagi să vină pe bancă, pentru a duce România la Campionatul Mondial din 2026, transmis în direct de Antena 1.

de Redactia Observator

la 22.07.2024 , 21:15

Generaţia de suflet îşi adio de la Iordănescu junior, care a reuşit să ne readucă bucuria fotbalului şi a botezat generaţia de fotbalişti care au terminat grupa pe primul loc la Campionatul European de Fotbal.

"Această generaţie nu reprezintă niciun metal de niciun fel, reprezintă generaţia de suflet. V-aş ruga să o numim generaţia de suflet!", a spus Edward Iordănescu, selecţionerul României.

După o pauză de un sfert de secol, fanii i-au aplaudat pe fotbaliştii naţionalei la întoarcerea în ţară şi l-au rugat pe Edi Iordănescu să rămână la echipă. 

Vezi și

Astăzi, însă, Edi Iordănescu şi-a luat rămas bun de la fani cu un mesaj pe Facebook: "Am promis că mergem la EURO, aşa am făcut! Acum e momentul să îmi ţin cuvântul şi faţă de familia mea". De altfel, dăduse de înţeles încotro se îndreaptă încă de la finalul ultimului meci din Germania. 

Pe acelaşi subiect

"Cred în acest moment, familia mea are nevoie mai mult de mine decât are nevoie echipa naţională şi gândul meu merge către familia mea, către linişte", spunea Iordănescu.

Edward Iordănescu a fost numit selecţioner în ianuarie 2022, după ce România a ratat calificarea la Mondialul din Qatar. 

Generaţia de suflet a început să prindă contur în preliminariile pentru EURO 2024

Jucători din ligi inferioare, rezerve eterne sau speranţe fără viitor au fost transformaţi într-o echipă curajoasă, care lupta cu orice adversar. 

"Mister Iordănescu a avut curajul să dea presiunea pe noi, generaţia noastră, de la bun început şi noi am livrat, aşa cum noi am livrat de fiecare dată când cineva şi-a pus speranţa în noi", a spus Ianis Hagi. 

Naţionala României a terminat pe primul loc, neînvinsă, în grupa de calificare, în faţa Elveţiei, Israelului şi echipei din Kosovo. 

"Suntem conştienţi că am ridicat ştacheta, suntem conştienţi că va fi mult mai greu. Noi nu ne oprim aici. Fotbalul nostru trebuie să crească, trebuie să fie mai bun ca să ne calificăm şi la mondiale", a spus Ianis Hagi. 

Primul test pentru turneul final vine pe şase septembrie, în direct la Antena 1. România va întâlni Kosovo în grupele Naţions League. Dacă vom câştiga grupa, avem o şansă în plus la Campionatul Mondial de Fotbal din 2026, care va fi transmis în direct de Antena1. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Vi se pare mai eficient să vindeţi haine din garderoba personală online, pe grupuri sau diverse aplicaţii?
Observator » Sport » Primul meci oficial pentru România fără Edi Iordănescu va fi cu Kosovo, în direct la Antena 1