Antena Meniu Search
x

Tricolorii, întâmpinaţi de suporteri din toată ţara după performanţa de la EURO 2024. Iordănescu a fost rugat să semneze prelungirea

EURO 2024. "Generaţia de suflet" s-a întors azi noapte în ţară. Deşi era trecut de ora 1, tricolorii au fost aşteptaţi de aproape o mie de fani la baza de la Mogoşoaia. Au cântat imnul alături de jucători şi l-au serbat pe portarul Florin Niţă. Suporterii i-au cerut selecţionerului Edi Iordănescu să ducă naţionala şi la Campionatul Mondial.

de Redactia Observator

la 04.07.2024 , 19:36

Tricolorii au aterizat după ora 1, azi-noapte, pe aeroportul din Otopeni, cu două ore întârziere faţă de programul iniţial. Peste 700 de oameni i-au aşteptat la baza din Mogoşoaia şi i-au întâmpinat cu ropote de aplauze. "Întreaga Românie, şi voi, aţi fost primul nostru jucător, nu al 12-lea", a declarat Nicolae Stanciu. Ca şi în debutul meciurilor de la campionatul european, naţionala lui Edward Iordănescu a cântat imnul la unison cu suporterii.

FRF a încasat 12 milioane de euro în urma Campionatului European

Fanii nu au uitat că ieri a fost şi ziua veteranului din poarta României. "Generaţia de suflet" a adus bucurie în casele a milioane de români. Zeci de copii din toate colţurile ţării i-au rugat pe părinţi să-i aducă la Mogoşoaia pentru a-şi întâlni idolii. Şi cei mai mari s-au bucurat la fel de tare de întâlnirea cu fotbaliştii. Fanii i-au cerut antrenorului să ne califice şi la Mondiale. "România a dat un semnal puternic, să fie un nou început pentru fotbalul românesc şi pentru România şi români. Doamne ajută!", a declarat Edward Iordănescu, selecţionerul României.

Vezi și

Un răspuns cu privire la rămânerea lui Edward Iordănescu pe banca naţionalei ar putea veni săptămâna viitoare. Delegaţia României a plecat cu regret de la hotelul din Wurzburg, unde a fost cazată pe perioada campionatului. Nu înainte ca jucătorii şi staff ul naţionalei să-i aplaude minute bune pe cei care i-au găzduit aproape o lună. Momentul a devenit imediat viral, la fel ca atunci când tricolorii au lăsat impecabil vestiarul de la Munchen după înfrângerea cu Olanda. Parcursul României la Europeanul din Germania a adus în contul federaţiei o sumă consistentă: peste 12 milioane de euro.

Pentru tricolori urmează primul test în drumul spre Mondiale: meciul cu Kosovo din Nations League, care va fi transmis în direct la Antena 1, pe 6 septembrie. Partidele vor fi de foc, mai ales că doar 16 echipe din Europa îşi vor găsi loc la turneul final din Mexic, Statele Unite şi Canada. O speranţă ne este oferită chiar de la European unde, o naţională care nu a reuşit să ne bată în calificări, îşi continuă parcursul spre titlul: Elveţia. În urma performanţei tricolorilor, premierul Marcel Ciolacu a promis că statul se va implica în dezvoltarea fotbalului românesc şi va oferi sprijin academiilor de fotbal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vă faceţi de obicei o asigurare de călătorie când plecaţi în vacanţe?
Observator » Sport » Tricolorii, întâmpinaţi de suporteri din toată ţara după performanţa de la EURO 2024. Iordănescu a fost rugat să semneze prelungirea