Antena Meniu Search
x

Protestul cu mâna la gură al nemţilor, criticat după înfrângerea ruşinoasă cu Japonia: "Suntem aici pentru fotbal, nu mesaje politice"

Naționala Germaniei a protestat în tăcere înaintea meciului pierdut în mod şocant în faţa Japoniei cu 2-1 la Cupa Mondială 2022 din Qatar. Jucătorii germani şi-au acoperit cu mâinile gura în timp ce pozau pentru fotografia de echipă înainte de startul meciului, un gest simbolic prin care au arătat că sunt reduși la tăcere de FIFA. Înfrângerea ruşinoasă a fost pusă pe seama protestului care le-a furat concentrarea jucătorilor.

de Redactia Observator

la 25.11.2022, 13:12

Protestul cu mâna la gură al nemţilor, criticat după înfrângerea ruşinoasă cu Japonia: Suntem aici pentru fotbal, nu mesaje politice
Protestul Germaniei în Qatar - Profimedia

Nemţii au trimis un mesaj voalat la adresa FIFA care nu a lăsat șapte echipe să poarte banderola "OneLove", prin care își exprimă sprijinul pentru comunitatea LGBTQ+. Căpitanii selecţionatelor Angliei, Ţării Galilor, Belgiei, Olandei, Elveţiei, Germaniei şi Danemarcei au decis să poarte banderola specială, dar au fost nevoiți să renunțe la plan după ce au fost avertizaţi de FIFA că riscă sancţiuni. 

Jucătorii germani au decis să-și exprime dezamăgirea față de FIFA, dar nu toată lumea este de acord cu gestul lor. Belgianul Eden Hazard a comentat că germanii ar fi trebuit să rămână concentraţi doar la fotbal şi a lăsat de înţeles că echipa sa nu va copia gestul. "Era mai bine să nu protesteze și să câștige în schimb", a spus Hazard. "Suntem aici pentru a juca fotbal. Nu sunt aici pentru a transmite un mesaj politic. Sunt alți oameni mai potriviţi pentru asta.Vrem să fim concentrați pe fotbal", a adăugat el.

Şi Louis van Gaal a pus sub semnul întrebării gestul de sfidare al Germaniei față de FIFA, declarând că Olanda nu-și va asuma "riscul" de a face același lucru, deoarece ei sunt în Qatar pentru a fi campioni mondiali, potrivit The Guardian

După înfrângerea şocantă, echipa Germaniei a fost criticată, fiind lansate acuzaţii că protestul a provocat o lipsă de concentrare. "Nu vreau să-mi asum acest risc. Suntem aici pentru a fi campioni mondiali. Am pus punct tuturor problemelor politice joia trecută când am invitat migranții și avem acest scop. Nu vom lăsa ca acest lucru să fie pătat de acțiunile FIFA sau ale oricărei alte organizații", a spus Louis van Gaal.

Lui Van Gaal i s-a spus că cei de acasă trăiesc diferit Cupa Mondială, deoarece atenția a rămas pe problemele legate de drepturile omului în Qatar. "Are legătură cu mediul din Olanda. Un mediu diferit de ceea ce vedem aici", a spus el. "Totul a fost organizat într-un mod excelent. Nicio critică. Poate că totul este despre drepturile omului acasă și poate că este sau nu pe bună dreptate. Cred că am răspuns suficient la asta", a spus selecţionerul de 71 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sport » Protestul cu mâna la gură al nemţilor, criticat după înfrângerea ruşinoasă cu Japonia: "Suntem aici pentru fotbal, nu mesaje politice"