Antena Meniu Search
x

Un puști de 19 ani este primul în topul marcatorilor UEFA Champions League 2019/2020

Au trecut aproximativ două luni de la startul actualei ediții a Ligii Campionilor, iar după primele 4 runde avem deja trei echipe ce și-au asigurat calificarea în optimi - Juventus Torino, Bayern Munchen și PSG.

de Redactia Observator

la 15.11.2019, 12:38

Au trecut aproximativ două luni de la startul actualei ediții a Ligii Campionilor, iar după primele 4 runde avem deja trei echipe ce și-au asigurat calificarea în optimi - Juventus Torino, Bayern Munchen și PSG. Foarte aproape de a le urma sunt și Real Madrid, Tottenham, Manchester City, Atletico Madrid, Liverpool - deținătoarea trofeului, Napoli, Barcelona, Dortmund, Leipzig și Lyon, în timp ce în grupa H situația este destul de diferită față de celelalte grupe, cu 3 formații, Ajax, Chelsea și Valencia, având același număr de puncte, 7, astfel că oricare două pot prinde primele două poziții.

Interesant este faptul că, în mod oarecum paradoxal, jucătorul aflat pe locul 1 în topul marcatorilor după aceste prime 4 etape nu evoluează pentru niciuna dintre echipele menționate mai sus, formația sa, Red Bull Salzburg ocupând poziția a 3-a în Grupa E, cu doar 4 puncte.

Așa stând lucrurile, e clar că numele sau nu este nici Kyllian Mbappe, nici Robert Lewandowski, nici Cristiano Ronaldo sau Leo Messi, ci Erling Braut Haaland.

Născut pe 21 iulie 2.000, norvegianul era estimat în vară la 30 de milioane de euro pe transfermarkt.com, însă după cele 7 goluri marcate în Liga Campionilor până acum, se pare că austriecii de la Salzburg nu ar fi dispuși să îl cedeze pe o sumă mai mică de 90 de milioane de euro, se arată într-un material publicat pe digisport.ro. Așa cum se întâmplă de cele mai multe ori în astfel de situații, se vorbește mult în presa din străinătate de echipele interesate să-l transfere pe Haaland. După Napoli, Manchester United și Juventus Torino, mai nou sunt zvonuri despre un eventual transfer al acestuia la FC Barcelona sau Real Madrid. Totuși, deocamdată, se pare că niciuna dintre echipele menționate nu este dispusă să plătească o sumă atât de mare pentru jucătorul lui Salzburg.

Top 3 marcatori în Liga Campionilor 2019/2020 după primele 4 etape

Pe locul 1, așa cum am specificat deja, se află Erling Braut Haaland (Salzburg) cu 7 reușite (2 din penalti), marcate în 271 de minute de joc în UCL, iar asta înseamnă o medie fantastică-un gol la fiecare 38 de minute. Deși este lider și pare de neoprit, norvegianul minune este abia pe locul 3 în topul favoriților la titlul de golgheter al ediției 2019/2020 UCL, cu o cotă de 10.00 la casele de pariuri online, în timp ce majoritatea site-urilor ce oferă ponturi pariuri Champions League îl creditează pe Robert Lewandowski (Bayern Munchen) cu cele mai mari șanse la trofeu. 4.00 este cota polonezului la agenția online Betano.

Pe poziția a 2-a se află chiar Robert Lewandowski, cu 6 goluri din totalul celor 15 reușite de formația sa, Bayern Munchen, în această stagiune. De menționat ar mai fi faptul că starul Poloniei a înscris în fiecare din cele 4 meciuri jucate de Bayern în Grupa B. Media golurilor: 1 gol la fiecare oră.

Pe 3 în topul favoriților este Raheem Sterling, cu 5 goluri. Atacantul lui Manchester City a evoluat 304 minute, astfel că, și el, are o medie de aproximativ un gol/oră. În plus, Sterling și-a trecut în cont și două pase decisive. Dacă în topul marcatorilor este pe 3, la casele de pariuri Sterling este creditat cu șansa a doua la titlul de golgeter în acest sezon (cota 6.50).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Un puști de 19 ani este primul în topul marcatorilor UEFA Champions League 2019/2020