Antena Meniu Search
x

Real Madrid - Chelsea 1-1. Londonezii, favoriţi la calificarea în finala Ligii Campionilor la fotbal

Chelsea Londra a făcut un pas important spre calificarea în finala Ligii Campionilor la fotbal după ce, marţi seara, a făcut 1-1 în deplasare, cu Real Madrid, în prima manşă din semifinale.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 28.04.2021, 08:23

Calificarea în finala Ligii Campionilor se decide la Londra
Chelsea a controlat jocul cu Real Madrid din prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal - Facebook Real Madrid
  • Chelsea Londra este favorită la calificarea în finala Ligii Campionilor.

Pe lângă rezultatul favorabil, Chelsea Londra este favorită şi graţie jocului prestat, londonezii reuşind să fie mult mai periculoşi decât jucătorii madrileni chiar la aceştia acasă.

De altfel, Chelsea a dominat clar prima repriză de la Madrid şi inevitabil a venit şi deschiderea scorului, Pulisic punctând în minutul 14, după o fază în care a ridiculizat defensiva adversă.

Realul a revenit în joc graţie veteranului Karim Benzema. Experienţa acestuia a făcut ca Realul să egaleze rapid, în minutul 29.

Repriza a doua a meciului de la Madrid s-a transformat într-una de luptă în special din cauza ploii torenţiale care s-a abătut asupra capitalei Spaniei şi care a transformat suprafaţa de joc într-un adevărat patinoar.

Pe acelaşi subiect

S-a terminat 1-1, astfel că accederea în ultimul act al competiţiei se decide la Londra săptămâna viitoare, pe 5 mai, cu Chelsea în pole-position şi având speranţe că îşi poate trece în cont a doua Ligă a Campionilor după cea câştigată în 2012.

Paris Saint Germain - Manchester City, a doua semifinală din Liga Campionilor

Învingătoarea dintre Real Madrid şi Chelsea Londra joacă în finala Ligii Campionilor cu învingătoarea dintre Paris Saint Germain şi Manchester City. Cele două echipe se înfruntă miercuri seara, de la 22.00, în prima manşă jucată în capitala Franţei.

Duelul atrage atenţia în special prin confruntarea dintre cei doi finanţatori, qatarezul Nasser Al Khelaifi, de la Paris Saint Germain, a cărui avere este estimată la opt miliarde de dolari, şi Şeicul Mansour Al Nahyan, din Emiratele Arabe Unite, finanţator al echipei Manchester City şi personaj care are o avere estimată la 22 de miliarde de dolari.

În plus, dubla dintre Paris Saint Germain şi Manchester City atrage atenţia şi prin confruntarea dintre cei doi antrenori, argentinianul Mauricio Pochettino şi spaniolul Josep Guardiola. Cei doi s-au înfruntat de mai multe ori în Premier League, când Pochettino era la Tottenham Hotspur, însă Guardiola vrea să-şi ia revanşa mai ales pentru dubla din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, ediţia 2018-2019, când Tottenham Hotspur a dat lovitura eliminând-o pe Manchester City la numărul de goluri marcate în deplasare, 1-0 şi 3-4.

În cele din urmă, însă, confruntarea dintre Paris Saint Germain şi Manchester City s-ar putea rezuma la modul în care englezii reuşesc să închidă culoarele pentru superstarurile francezilor, Mbappe şi Neymar, fără să reducă din strălucirea formulei proprii de atac.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Real Madrid - Chelsea 1-1. Londonezii, favoriţi la calificarea în finala Ligii Campionilor la fotbal