Antena Meniu Search
x
LIVE

Recordul mondial la 400 de metri garduri a fost doborât pentru prima dată după aproape 30 de ani. Un norvegian a finalizat cursa în doar 46 de secunde

Norvegianul Karsten Warholm a depășit recordul mondial la categoria 400 de m garduri deţinut de Kevin Young. A finalizat cursa în doar 46,70 de secunde la concursurl Diamond League, joi, la Oslo, Norvegia.

De Redactia Observator la 02.07.2021, 17:25

Warholm a depășit recordul campionului olimpic Young, care a finalizat cursa în 46,78 de secunde, record stabilit în 1992, cu patru ani înainte de nașterea norvegianului. Acesta a fost cel mai îndelungat record pe pista competiţiei la masculin, potrivit CNN. În timpul cursei, campionul mondial Warholm a avut un avans de timp pe care l-a menţinut constant până la final.

În cele din urmă, norvegianul a reuşit să treacă linia de sosire înaintea campionului de la Jocurile Panamericane din 2019, Alison dos Santos, cu un avans de şase zecimi de secundă. „Simţeam că voi fi rapid. E posibil să fie nevoie de un alt record mondial pentru a câştiga și Jocurile Olimpice din acest an”, a spus Warholm.

Mai multe victorii răsunătoare în competiţia de la Oslo

Nu a fost singura performanţă remarcabilă din cadrul competiţiei desfăşurate joi, la Oslo. Sportivul canadian Andre de Grasse, medaliat olimpic de două ori a reuşit să câştige cursa de 200 m în 20,09 secunde. "Am fost fericit pentru acest lucru astăzi. Există câteva lucruri la care mai trebuie să lucrez, dar am ajuns câteva zile, așa că corpul meu trebuie să se adapteze", a declarat canadianul de 26 de ani, care a adăugat că el şi-a propus să se întorcă acasă cu câteva medalii de la Jocurile Olimpice desfăşurate luna viitoare la Tokyo.

Keniana Hellen Obiri, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Rio, a câștigat cursa de 5.000 m în 14:26.38 secunde, dar a precizat că vrea să se îmbunătățească înainte de Jocurile Olimpice din acest an, unde intenționează să concureze la cursele de 5.000 m, respectiv 10.000 m. "Am o mulțime îmbunătăţiri de făcut. Am muncit din greu la rezistența mea și acum trebuie să mă concentrez pe ultimii 300 de metri", a spus Obiri, care a câștigat al doilea aur consecutiv după campionatul mondial în 2019.

La 400 m obstacole feminin, Femke Bol, în vârstă de 21 de ani, a obținut cea de-a doua victorie cu un timp de 53,33 secunde, reuşind să îşi doboare propriul record la nivel naţional pe care aceasta îl deţinea în Olanda.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » Recordul mondial la 400 de metri garduri a fost doborât pentru prima dată după aproape 30 de ani. Un norvegian a finalizat cursa în doar 46 de secunde