Antena Meniu Search
x

Recordul mondial la 400 de metri garduri a fost doborât pentru prima dată după aproape 30 de ani. Un norvegian a finalizat cursa în doar 46 de secunde

Norvegianul Karsten Warholm a depășit recordul mondial la categoria 400 de m garduri deţinut de Kevin Young. A finalizat cursa în doar 46,70 de secunde la concursurl Diamond League, joi, la Oslo, Norvegia.

de Redactia Observator

la 02.07.2021, 17:25

Warholm a depășit recordul campionului olimpic Young, care a finalizat cursa în 46,78 de secunde, record stabilit în 1992, cu patru ani înainte de nașterea norvegianului. Acesta a fost cel mai îndelungat record pe pista competiţiei la masculin, potrivit CNN. În timpul cursei, campionul mondial Warholm a avut un avans de timp pe care l-a menţinut constant până la final.

În cele din urmă, norvegianul a reuşit să treacă linia de sosire înaintea campionului de la Jocurile Panamericane din 2019, Alison dos Santos, cu un avans de şase zecimi de secundă. „Simţeam că voi fi rapid. E posibil să fie nevoie de un alt record mondial pentru a câştiga și Jocurile Olimpice din acest an”, a spus Warholm.

Mai multe victorii răsunătoare în competiţia de la Oslo

Nu a fost singura performanţă remarcabilă din cadrul competiţiei desfăşurate joi, la Oslo. Sportivul canadian Andre de Grasse, medaliat olimpic de două ori a reuşit să câştige cursa de 200 m în 20,09 secunde. "Am fost fericit pentru acest lucru astăzi. Există câteva lucruri la care mai trebuie să lucrez, dar am ajuns câteva zile, așa că corpul meu trebuie să se adapteze", a declarat canadianul de 26 de ani, care a adăugat că el şi-a propus să se întorcă acasă cu câteva medalii de la Jocurile Olimpice desfăşurate luna viitoare la Tokyo.

Keniana Hellen Obiri, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Rio, a câștigat cursa de 5.000 m în 14:26.38 secunde, dar a precizat că vrea să se îmbunătățească înainte de Jocurile Olimpice din acest an, unde intenționează să concureze la cursele de 5.000 m, respectiv 10.000 m. "Am o mulțime îmbunătăţiri de făcut. Am muncit din greu la rezistența mea și acum trebuie să mă concentrez pe ultimii 300 de metri", a spus Obiri, care a câștigat al doilea aur consecutiv după campionatul mondial în 2019.

La 400 m obstacole feminin, Femke Bol, în vârstă de 21 de ani, a obținut cea de-a doua victorie cu un timp de 53,33 secunde, reuşind să îşi doboare propriul record la nivel naţional pe care aceasta îl deţinea în Olanda.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Recordul mondial la 400 de metri garduri a fost doborât pentru prima dată după aproape 30 de ani. Un norvegian a finalizat cursa în doar 46 de secunde