Antena Meniu Search
x

România a învins Polonia la Campionatul Mondial de Handbal şi a încheiat grupa pe locul 3. Eliza Buceschi, cea mai bună jucătoare a meciului

Final de competiţie pentru naţionala de handbal feminin a României la Campionatul Mondial. Tricolorele au învins luni, la Herning, reprezentativa Poloniei, scor 27-26 (13-10), şi au încheiat grupa III pe locul 3, cu 6 puncte, urmând a reveni în ţară marţi, transmite news.ro. Pentru Cristina Neagu, care a jucat într-un singur meci la Herning, a fost ultima participare la un Campionat Mondial.

de Redactia Observator

la 11.12.2023, 20:43

România a învins Polonia la Campionatul Mondial de Handbal şi a încheiat grupa pe locul 3. Eliza Buceschi, cea mai bună jucătoare a meciului
România a învins Polonia la Campionatul Mondial de Handbal şi a încheiat grupa pe locul 3. Eliza Buceschi, cea mai bună jucătoare a meciului - FRH

Principalele marcatoare tricolore au fost Buceschi 11 goluri, Laslo 5, Pintea 4, iar pentru Polonia s-a remarcat Balsam 8. Tot luni s-a mai jucat în grupa principală III partida Japonia – Serbia 22-20, iar ultima dispută a zilei este între Germania – Danemarca, cele două echipe calificate în sferturile de finală.

România a ratat faza sferturilor

România a ratat faza sferturilor şi, implicit, calificarea directă la turneele preolimpice, urmând a încheia competiţia pe locurile 9-12. În sferturi s-au calificat Suedia (grupa I), Norvegia, Franţa (II), Germania, Danemarca (III), Olanda, Cehia (IV). Ultima calificată va fi decisă în grupa I, între Muntenegru şi Croaţia, după partidele de luni.

Sferturile de finală ale CM vor avea loc în 12-13 decembrie, semifinalele în 15 decembrie şi finalele pentru medalii, în 17 decembrie. Forul internaţional de handbal (IHF) urmează să anunţe, în funcţie de clasamentul final al CM, echipele participante la turneele preolimpice, din aprilie 2024.

Pe acelaşi subiect

Rezultatele complete ale României la Campionatul Mondial

Rezultatele complete ale României la Campionatul Mondial sunt: 44-19 cu Chile, 37-28 cu Serbia, 23-39 cu Danemarca (grupa preliminară E), 22-24 cu Germania, 32-28 cu Japonia, 27-26 cu Polonia (grupa principală III).

Delegaţia României va reveni în ţară marţi, cu o cursă aviatică la Bucureşti, la ora 19.50.

România este singura naţiune din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, care a ajuns la ediţia a 26-a. Palmaresul naţionalei României la Mondiale include patru medalii: aur – 1962, argint – 1973, 2005, bronz – 2015. La ediţia din 2021, România s-a clasat pe locul 13, iar titlul mondial a revenit Norvegiei.

Cristina Neagu, ultima participare la un Campionat Mondial

La 35 de ani, căpitanul Cristina Neagu este singura jucătoare din lume care a primit de patru ori distincţia ”IHF World Player of the Year”, în 2010, 2015, 2016 şi 2018. Nu a jucat la ediţia precentă a CM şi a anunţat că va fi ultima sa participare la ediţia din 2023 şi că speră să-şi încheie cariera cu participarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Astfel, Campionatul Mondial din 2023 ar fi ultimul din cariera sa, care include 7 participări la turnee finale CM, 8 la turnee finale CE şi două ediţii de Jocuri Olimpice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » România a învins Polonia la Campionatul Mondial de Handbal şi a încheiat grupa pe locul 3. Eliza Buceschi, cea mai bună jucătoare a meciului