Antena Meniu Search
x

Curs valutar

România, outsideră în faţa Kosovo în primul meci din noua ediţie UEFA Nations League

Naţionala de fotbal a României debutează, vineri seara, într-o nouă ediţie UEFA Nations League, "tricolorii" urmând să înfrunte reprezentantiva Kosovo în deplasare, într-un meci care începe la 21.45, ora României, şi este transmis în direct de Antena 1 şi în AntenaPLAY.

de Redactia Observator

la 05.09.2024 , 17:31

Redebutul lui Mircea Lucescu la cârma naţionalei României este în direct la Antena 1 şi în AntenaPLAY Redebutul lui Mircea Lucescu la cârma naţionalei României este în direct la Antena 1 şi în AntenaPLAY - Profimedia

Naţionala de fotbal a României este în Liga C, a treia ligă valorică din UEFA Nations League, şi a fost repartizată într-o grupă cu Kosovo, Cipru şi Lituania, câştigătoarea grupei urmând să promoveze în Liga B, respectiva a doua ligă valorică din UEFA Nations League.

În primul meci, România joacă vineri seara, în deplasare, cu Kosovo. Partida începe la 21.45, ora României, şi se joacă pe Stadionul Fadil Vokrri, din Priştina. Naţionala României revine la Priştina după mai puţin de 15 luni. În iunie 2023, România a înfruntat Kosovo tot la Priştina, iar cele două echipe au încheiat atunci la egalitate, 0-0, în preliminariile pentru Euro 2024.

Partida de acum marchează redebutul lui Mircea Lucescu la cârma naţionalei României, venerabilul tehnician, de 79 de ani, acceptând misiunea dificilă de a încerca să califice România la Campionatul Mondial din 2026.

Articolul continuă după reclamă

Însă până la preliminariile Mondialului din 2026, România are de trecut câteva hopuri complicate în UEFA Nations League, iar primul pare să fie şi cel mai dificil, Kosovo părând a fi un adversar cât se poate de tare.

Pe acelaşi subiect

Spunem asta pentru că, în ciuda parcursului onorabil avut de România la Euro 2024, formaţia noastră este considerată de specialişti drept outsideră în deplasarea de la Priştina, având o cotă de 3,1 la victorie, faţă de 2,3-2,4, cota kosovarilor.

Pe de altă parte, trebuie luat în calcul că lotul naţionalei Kosovo este cotat la 94,18 milioane de euro, în timp ce lotul naţionalei României este cotat la "doar" 92,23 milioane de euro.

Cota kosovarilor este ridicată în special de Edon Zhegrova (25 de milioane de euro), patru goluri în ultimele cinci meciuri jucate pentru Lille, Amir Rrahmani (15 milioane de euro), jucător care a adunat deja în jur de 130 de meciuri pentru Napoli, şi Vedat Muriqi (12 milioane de euro), jucător cu evoluţii constant bune la Rizespor, Fenerbahce Istanbul, Lazio Roma sau Real Mallorca.

Meciul Kosovo - România, meciul de debut al "tricolorilor" în UEFA Nations League, este vineri seara, de la 21.45, ora României, şi poate fi urmărit în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Sport » România, outsideră în faţa Kosovo în primul meci din noua ediţie UEFA Nations League