Antena Meniu Search
x

Video România va găzdui din nou un turneu WTA. Competiţia va avea loc la Cluj în perioada 1-8 august

Oraşul Cluj-Napoca va găzdui în acest an un turneu din circuitul profesionist feminin de tenis. Este primul turneu WTA din istoria orașului și singurul la ora actuală din România. Competiţia va avea loc între 1 și 8 august 2021, şi va aduce în ţara noastră nume mari ale tenisului mondial feminin.

de Redactia Observator

la 05.05.2021, 19:29

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

România găzduiește din nou un turneu WTA, chiar din acest an, la Cluj-Napoca. Winners Open devine astfel un turneu oficial, organizat sub egida WTA, după ce competiția de la Cluj a avut loc și în 2020, oferind premii în bani, dar nu și puncte jucătoarelor. Şi astfel, Clujul devine capitala tenisului românesc.

Ediţia de anul aceasta are premii totale în valoare de 235.000 de dolari. Peste 60 de jucătoare din circuitul WTA vor participa la turneul din luna august, de categorie WTA 250.

Potrivit organizatorilor, turneul se va disputa pe zgură, cu probe de simplu şi dublu.

Turneul va avea loc între 1 şi 8 august

Pe acelaşi subiect

Singurul turneu WTA din România a fost programat între 1 și 8 august la Cluj-Napoca. 

"După o primă ediție în sistem prize money în 2020, Winners Open devine un eveniment de top în tenisul mondial feminin. Astfel, Cluj-Napoca va găzdui în luna august peste 60 de jucătoare din circuitul WTA. Competiția se va disputa pe zgură, va avea probe de simplu și dublu, premii de 235.000 USD și 250 de puncte în clasamentul WTA, fiind organizată în parteneriat cu Federația Română de Tenis și cu sprijinul managerului sportiv Cosmin Hodor", au anunțat organizatorii Winners Open.

Potrivit organizatorilor, turneul va avea difuzare și vizibilitate în peste 150 de țări. T

"Este o veste excepțională pentru orașul nostru că în luna august vom avea aici, acasă, un turneu de tenis de talie mondială! Cluj-Napoca și-a dobândit treptat statutul de oraș al sportului, atât prin prisma acestor competiții sportive internaționale de anvergură, cât și prin investițiile în infrastructura sportivă și sprijinul oferit federațiilor sportive sau organizațiilor clujene din domeniul sportului", a spus Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

În 2020,  în perioada 2-5 iulie, Winners Open a fost primul turneu de tenis cu premii în bani și fără puncte din România organizat după cele trei luni de izolare din anul 2020. Competiția a fost atractivă pentru șase nume mari ale tenisului românesc: Irina Begu, Irina Bara, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Georgia Crăciun și Miriam Bulgaru. Gabriela Ruse a câștigat marele premiu de 10.000 de dolari și a avut șansa să joace un meci demonstrativ de dublu mixt cu Simona Halep, Horia Tecău și Marius Copil. Turneul a respectat toate măsurile de siguranță impuse de autorități.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Sport » România va găzdui din nou un turneu WTA. Competiţia va avea loc la Cluj în perioada 1-8 august