Antena Meniu Search
x

Video Accidentare cumplită pentru gimnasta Shakira Cantaragiu, din lotul național de junioare de la Deva. A fost la un pas să-și piardă un picior

Sfârşit dramatic de carieră pentru una dintre cele mai promiţătoare gimnaste de la noi: Shakira Cantaragiu. La 14 ani, sportiva s-a accidentat cumplit în timpul unui antrenament la paralele, în urma căruia era să-şi piardă un picior. Nimeni nu îşi explică cum s-a întâmplat accidentul. O ancheta e acum în desfăşurare.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 29.12.2021, 21:45

Vezi și

Zborul Shakirei către aur s-a frânt brusc la 14 ani când fata s-a accident în timpul unui antrenament la paralele la Centrul Olimpic de la Deva. A ajuns la spitalul din Timisoara, în stare critică. A fost atât de grav încât medicii s-au temut că nu-i vor putea salva un picior.

Dr. Vlad David, chirug pediatru: ”A avut un accident sportiv la începutul lunii decembrie, luxație de genunchi. Colegii de la ortopedie au intervenit. Au pus genunchiul la loc și au fixat cu un fixator extern. Colegii de la chirugie vasculară au facut un bypass unde artera era lezată și au restabilit fluxul sanguin afectat”.

Gimnasta a fost la un pas să-și piardă un picior, după accidentare

Iulia Pop, reporter Observator: ”Fetița este internată la Spitalul de Copii Louis Țurcanu din Timișoara, unde luptă să poată merge normal din nou. Medicii de aici au operat-o și încearcă să o facă bine, însă greul nu a trecut”.

Pe acelaşi subiect

Antrenorul copilei nu a putut fi contactat pentru a explica ce s-a întâmplat. La Federație, nimeni nu are nicio explicație pentru accidentul terifiant.

Carmencita Constantin, Federatia Romana de Gimnastica: ”Este încă în curs de analiză tot ce s-a întâmplat acolo, noi am constituit imediat o comisie de analiza din oameni din afara Federației, tocmai ca să nu existe niciun fel de suspiciune în obiectivitatea analizei. Nimeni nu își dorește un astfel de accident, gimnastica este un sport de mare risc”.

Medicii sunt optimiști că fata de 14 ani va putea merge din nou

Dr. Vlad David, chirug pediatru: ”Lucrurile or să meargă bine și nu cred că o să ajungă să nu mai poată să meargă. În ceea ce privește activitatea sportivă, aici suntem mai rezervați. foarte probabil că nu va mai putea să facă sport de performanță”.

Shakira a început gimnastica la Onești, alături de sora ei mai mică. Acum fata făcea parte din lotul național de junioare de la Deva. Din nefericire cariera Shakirei s-a încheiat mult prea devreme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Accidentare cumplită pentru gimnasta Shakira Cantaragiu, din lotul național de junioare de la Deva. A fost la un pas să-și piardă un picior